Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕΤΑ ΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που έληξε πρόσφατα στο Ερεβάν της Αρμενίας, η εκπρόσωπος της χώρας μας Βέρα Παπαδοπούλου είχε συγκεντρώσει 3,5 βαθμούς (πέντε ισοπαλίες, μία νίκη και μία ήττα).

Στην κορυφή ήταν η Γεωργιανή Μέλια, η Μονγκοντούλ από τη Μογγολία και η Τανία από την Ινδία, όλες με 5,5 βαθμούς. Σε πολύ καλή θέση, στην 4η με 5 βαθ. ακολουθούσε η ισχυρή 12χρονη Νεάνιδα της Κίνας η Χου Γιφάν.

Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του 1ου Τουρνουά «Σκάκι και Πολιτισμός» που διεξήχθη στο Μοναστήρι του Καρόλου, που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο στόχος του τουρνουά ήταν η ανάδειξη της διαχρονικότητας του σκακιού στο πέρασμα των αιώνων.

Νικητής αναδείχτηκε ο Αγγελος Σανδαλάκης 8,5 β. σε 9 αγώνες, ενώ στην 2η και 3η θέση ήταν ο Φραγκάκης με 8 β. και ο Γασπαράκης με 7 β. Στην κατηγορία των κοριτσιών διακρίθηκαν οι Τατ. Χριστοδουλάκη, η Μαρία Τσαρουχά και η Σοφ. Μαρκάκη, ενώ στην κατηγορία Παίδων κάτω των 14 χρόνων, νικητές ήταν οι Μ. Καζάκος, Κ. Λιοδάκης και ο Ν. Σανδαλάκης.

Συμμετείχαν 50 σκακιστές και σκακίστριες από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Διευθυντής της διοργάνωσης ήταν ο ισχυρός σκακιστής και προπονητής Κώστας Τσαρουχάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ