Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Θεωρεί «άτολμη» την κυβέρνηση

και ζητά επιτάχυνση, αλλά με διάλογο!

Αποδεικνύοντας ότι ταυτίζεται πλήρως με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, ο Γ. Παπανδρέου... εγκάλεσε χτες τη ΝΔ γιατί «χωρίς σχέδιο αδυνατεί να κάνει σοβαρές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας».

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς τις «αλλαγές» στο χώρο της Εκπαίδευσης και σημείωσε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ θα «αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών», ώστε να «ανοίξει νέους δρόμους στην εκπαίδευση, στο σχολειό στο πανεπιστήμιο, στη γνώση».

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντάσσονται στις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου έχουν καταθέσει για τη λεγόμενη αποκέντρωση της Παιδείας, δηλαδή την κατηγοροποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό των σχολείων και της μόρφωσης από δήμο σε δήμο και από νομό σε νομό της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ανέβασε τους τόνους και να... επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «αδυνατεί και αρνείται να δώσει σοβαρή λύση» και «επιλέγει την αδιαλλαξία αντί του διαλόγου» με τους εκπαιδευτικούς, αλλά για πολλοστή φορά απέφυγε επιμελώς να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόταξε στις δηλώσεις του την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης στις «συμβιβαστικές προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, για να εξεταστούν τα αιτήματά τους μέσα σε ένα βάθος χρόνου», καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να δώσει μια «προσωρινή» λύση, προκειμένου να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις».

Μπορεί χτες ο Γ. Παπανδρέου να κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποσπασματικά μέτρα, ελλειμματική χρηματοδότηση, προτάσεις χωρίς τόλμη, σχέδιο και ουσία, που απαξιώνουν συστηματικά τη δημόσια παιδεία», αλλά την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση στο τέλος του Οκτώβρη και ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16, ανοίγοντας το δρόμο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στη μετατροπή των δημόσιων ΤΕΙ και ΑΕΙ σε επιχειρήσεις, που θα αναζητούν χορηγούς και ιδιώτες για να υλοποιήσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ