Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Μοίρασε «πτυχία» στους «απόφοιτους» εργατοπατέρες

Υμνοι στην ταξική συνεργασία και συναίνεση από κυβερνητικά στελέχη και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ

Λίγες ώρες μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο όπου μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έδιναν μάχη για το δικαίωμα στη μόρφωση, τα στελέχη της ΓΣΕΕ μοίραζαν με θράσος «πτυχία» στους πρώτους απόφοιτους της «Ακαδημίας Εργασίας», που εκπαιδεύτηκαν στον κοινωνικό εταιρισμό, στην υποταγή και στην ταξική συνεργασία.

Το ρόλο που καλείται να παίξει η «Ακαδημία» στην εμπέδωση της ταξικής συνεργασίας με όσους κλέβουν τον ιδρώτα των εργατών, επιβεβαίωσε η ίδια η συμβιβασμένη πλειοψηφία από το βήμα της εκδήλωσης. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να κατανοούν οι συνδικαλιστές την αναγκαιότητα των «μεταρρυθμίσεων», είπε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης (ΔΑΚΕ). Τη διασύνδεση της εκπαίδευσης των συνδικαλιστών με τη «Διά βίου Μάθηση», δηλαδή με έναν από τους βασικούς στόχους της Λισαβόνας, ζήτησε ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), αιτούμενος από τους υπουργούς της κυβέρνησης, να υπάρξει και το απαραίτητο χρήμα.

Αίτημα που έγινε αποδεκτό από την υπουργό Παιδείας, η οποία και αυτή βλέπει την Ακαδημία ως ένα από τα συστήματα της διά βίου μάθησης, η οποία, όπως είπε, θα ενισχύσει τη συνεργασία των συνδικαλιστών με τους εργοδότες και συνολικά τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων. Παράλληλα παίρνοντας την πάσα του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για την εκπαίδευση χωρίς να πει ούτε λέξη για τον αγώνα των εκπαιδευτικών, η Μ. Γιαννάκου είπε ότι δεν υπάρχει κουλτούρα...«δημόσιας διαβούλευσης» και άφησε τις γνωστές αιχμές της για υποκινητές στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Από κοντά και ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, δεν έκρυψε λόγια για το έργο της Ακαδημίας στην «εμπέδωση κλίματος διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων». Ενώ επισήμανε και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στο στόχο της «προσαρμοστικότητας» των εργαζομένων. Οχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς το χρήμα που διατίθεται μέσω της Ακαδημίας γι' αυτό το σκοπό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ