Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σήμερα το Πανελλαδικό Συντονιστικό

Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα στον αγώνα τους κάνουν σήμερα οι μαθητές, καθώς στις 12 το μεσημέρι προχωρούν σε συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, στα σχολεία της Γκράβας, προκειμένου να συντονίσουν την παραπέρα δράση τους. Ενώ στις 2.30 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, το Πανελλαδικό Συντονιστικό θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις του.

Την ίδια στιγμή, στο ένα σχολείο μετά το άλλο μπαίνει λουκέτο, καθώς «αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες μας». Ηδη, μέχρι χθες το απόγευμα 280 σχολεία στην Αθήνα τελούσαν υπό κατάληψη και σε όλη τη χώρα 650! Γιατί «όσο οι κυβερνήσεις προκαλούν, τόσο οι καταλήψεις προχωρούν». Και οι μαθητές όλων των σχολείων είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι: «Δε θα περάσει το σχολείο που μας ετοιμάζουν. Θα τους σταματήσουμε». Και προειδοποιούν: «Τίποτα δε μας σταματά. Χριστούγεννα θα κάνουμε μέσα στα σχολειά».

Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα, στις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των μαθητών, «που με τον πρωτοπόρο ρόλο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις, γίνονται απόφαση και πράξη», εκφράζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή του.

«Τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος είναι και δικά μας αιτήματα. Θεωρώντας τους αγώνες των μαθητών πολύτιμο κομμάτι του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, δηλώνουμε ότι δε θα μετατραπούμε σε χωροφύλακες και τρομοκράτες των μαθητών μας», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και απαιτεί την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Δηλώνει δε: «Συμπορευόμαστε μαζί και πλάι τους, δείχνοντας το δρόμο της ενότητας και της πάλης σε όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ