Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Χέρι χέρι εντατικοποίηση και αυταρχισμός

Να εξουδετερώσει κάθε αντίσταση στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Λιντλ», προσπαθεί η εργοδοσία. Οπως καταγγέλλει στο «Ρ» η 27χρονη Βίκυ Μελισσουργού, βοηθός υπευθύνου σε κατάστημα της Μεταμόρφωσης, απολύθηκε από το κατάστημα, επειδή στις 6 Οκτώβρη αντέδρασε για πολλοστή φορά στις πιέσεις που συστηματικά ασκούσε η υπεύθυνη στους υπαλλήλους για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της δουλιάς. Προκειμένου να θολώσει τα νερά, η εργοδοσία, ύστερα από διαπληκτισμό των δυο υπαλλήλων με ευθύνη της προϊσταμένης, απέλυσε και την ίδια, για ...«λόγους παραδειγματισμού»!

Η 27χρονη υπάλληλος εξηγεί πως στον ενάμιση χρόνο που δούλευε στην επιχείρηση, επανειλημμένα είχε εναντιωθεί στην εντατικοποίηση, αλλά και το καθεστώς των απλήρωτων υπερωριών που προσπάθησε να επιβάλει η εργοδοσία. «Προσλαμβάνουν 4ωρους γιατί τους έρχεται πιο φτηνά, τονίζει, προσθέτοντας ότι έχει τύχει σε μία βάρδια να δουλεύουν μόνο 3 άτομα», ενώ στο ερώτημα γιατί δε γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις, η απάντηση ήταν πως «αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας», πρέπει να διατηρηθεί «χαμηλό το κόστος» κτλ.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που ζητά συνάντηση με την εργοδοσία. Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL είναι ωρομίσθιοι, απαιτεί τη μετατροπή των ωρομίσθιων εργαζομένων σε εργαζόμενους με πλήρες ωράριο και σταθερή δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ