Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ντέρμπι παντός είδους...

Πλούσια σε ντέρμπι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η 3η αγωνιστική της Α1. Και ντέρμπι μάλιστα όλων των ειδών. Από τα λεγόμενα κλασικά, όπως το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που για χάρη του ονόματος των δυο ομάδων (και λιγότερο για την αγωνιστική δυναμική τους) χαρακτηρίζεται έτσι, μέχρι τις κόντρες της κορυφής. Και σε αυτές μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές συγκαταλέγονται οι αναμετρήσεις του Απόλλωνα Πατρών με τον Ολυμπιακό και του Πανιωνίου με την Ολύμπια Λάρισας. Ολες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς και ενόψει της αλλαγής σκηνικού στην κορυφή τα παιχνίδια τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάντως, και στα υπόλοιπα παιχνίδια το ενδιαφέρον δε λείπει.

Στο ΟΑΚΑ οι δυο συγκάτοικοι «τριφύλλι» και «δικέφαλος» κοντράρονται έχοντας ο καθένας τα δικά του προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να ρεφάρει την ήττα από την Ολυμπιάδα Πατρών και έτσι λοιπόν η νίκη απλά δεν αρκεί αφού χρειάζεται και η καλή εμφάνιση. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προς τους παίκτες, το ροζ φύλλο αγώνα δε φαίνεται να ικανοποιεί τον Σέρβο τεχνικό. Οσο για τους αντιπάλους αλλού είναι ο νους τους. Η αναζήτηση δεύτερου ξένου (ύστερα από τη φυγή των Χολμς-Μακφέρσον) και η πεσμένη ψυχολογία των παικτών μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα είναι τα προβλήματα για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Τέσσερις υποψήφιοι για δυο θέσεις είναι το σκηνικό σε Πάτρα και Ελληνικό. Ο Απόλλωνας με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το πέρασμά του από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ θα προσπαθήσει να μιμηθεί το παράδειγμα της συμπολίτισσάς του Ολυμπιάδας που νίκησε τον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό όμως δεν έχουν σκοπό να γίνουν αυτοί (όπως οι αιώνιοι αντίπαλοί τους) το ...θύμα της 3ης αγωνιστικής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα δυο συμπατριωτών και πρώην συνεργατών, του Πίνι Γκέρσον και του Ερέζ Μπίτμαν. Το όπλο της έδρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος κόντρα στην Ολύμπια προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Μακεδονικός-Αρης (Κοζάνης, 17.00), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ(ΟΑΚΑ, 17.00, ΕΤ1), Πανελλήνιος-Αιγάλεω (Κυψέλη, 17.00), Μαρούσι-Ολυμπιάδα (Αγ. Θωμά, 17.00, ΕΤ1), Απόλλων Αχ.-Ολυμπιακός (Πάτρας, 19.00, Σπορτ+), Πανιώνιος-Ολύμπια (Ελληνικό, 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα-ΠΑΟΚ (Λάρισας, 21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ