Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Φιέστες καθαγιασμού των επιχειρηματικών συμφερόντων

Απάντηση από τους εργαζόμενους στην απόφαση - πρόκληση διοίκησης και κυβέρνησης

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε «μνημείο» εξιλέωσης των μεγαλοβιομηχάνων της περιοχής για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εδώ και χρόνια σε βάρος της εργατικής τάξης. Χωρίς ντροπή αναγόρευσε σε μεγάλους ευεργέτες όλους αυτούς που έστειλαν στον τάφο δεκάδες εργαζόμενους και κατέστρεψαν το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ταυτόχρονα προσπαθεί να καθαγιάσει το μοντέλο του δημόσιου νοσοκομείου - επιχείρηση που θα αναζητεί λύσεις στα οξυμένα προβλήματα με δωρεές, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από κάθε υποχρέωση και να αρθεί κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Την τελευταία σχετική αφορμή έδωσε η συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, για την οποία η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη εκδήλωση - φιέστα «προς τιμήν των μεγάλων δωρητών του νοσοκομείου», με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Απαντώντας άμεσα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με ομόφωνη απόφαση του σωματείου τους θα προχωρήσουν την ώρα της φιέστας σε δίωρη στάση εργασίας 11 με 1 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη. Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα η ΕΣΑΚ Θριασίου Νοσοκομείου: «Μπορούμε να χαλάσουμε τη φιέστα διαφήμισης των μεγαλοβιομηχάνων και να αναδείξουμε τις ευθύνες τους για τα εργατικά ατυχήματα και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Είναι προσβλητικό να εμφανίζονται ως δήθεν ευεργέτες οι βιομήχανοι, όταν μάλιστα το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι γνωστό ότι έγινε με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν στις δημοτικές αρχές ήταν κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ