Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κυβερνητική υπόκλιση στην εμπορευματοποίηση

Η κυβέρνηση όχι μόνο επιδοκιμάζει αλλά και έχει ενθαρρύνει τη συμφωνία ανάμεσα στο «Υγεία» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για το «Ασκληπιείο»

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν και πρέπει να φράξουν κάθε δρόμο στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο για την εμπορευματοποίηση της Υγείας (φωτ. από παλαιότερη κινητοποίηση των υγειονομικών του ΠΑΜΕ)
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν και πρέπει να φράξουν κάθε δρόμο στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο για την εμπορευματοποίηση της Υγείας (φωτ. από παλαιότερη κινητοποίηση των υγειονομικών του ΠΑΜΕ)
Με μια δήλωση υπόκλισης στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας προσπάθησε χτες ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, να προσπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συμφωνίας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) για την ανέγερση δύο μονάδων στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το «Ασκληπιείο» Βούλας. Στη μία, όπως σημειωνόταν και στο χτεσινό ρεπορτάζ του «Ρ», θα στεγαστεί το «νέο Ασκληπιείο» με ενοίκιο αγοράς και όχι συμβολικό τίμημα προς τον ΕEΣ, ενώ στην άλλη το «Υγεία» θα αναπτύξει ιδιωτική μαιευτική κλινική καθώς και ευρύτερη δραστηριότητα στα πλαίσια της υγείας με την ευρύτερη έννοια.

Επί της ουσίας, ο υπουργός Υγείας επιδοκίμασε και ενθάρρυνε τη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου σημείωσε την ανάγκη αυτή να υλοποιηθεί «μόνο με την προϋπόθεση ότι το Νοσοκομείο "Ασκληπιείο" θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, στο πλαίσιο του ΕΣΥ, κάτι εξάλλου για το οποίο μας διαβεβαίωσε με σχετική επιστολή και ο πρόεδρος του ΕΕΣ». Το ίδιο το υπουργείο Υγείας είχε ενεργό ανάμειξη στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για την ανέγερση του «νέου Ασκληπιείου» - όπως είχε δηλώσει δημόσια ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης την 1/2/2006.

Στην ίδια δήλωσή του ο Δ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στα «ανθυγιεινά» σχέδια για ένταση της επέλασης του μεγάλου κεφαλαίου, σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Υγείας παραμένει σταθερό στις πάγιες θέσεις του (...) στις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες στον χώρο της Υγείας, στην εξοικονόμηση πόρων για δημόσιες δαπάνες και στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε στους Ελληνες πολίτες». Δηλαδή, οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι στον τομέα της Υγείας, στα πλαίσια και της πολιτικής λιτότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, αρκεί να τηρούν τα προσχήματα όσον αφορά στη νομιμότητα και διαφάνεια των δοσοληψιών τους.

Κάθετα αντίθετοι οι εργαζόμενοι

«Οι εργαζόμενοι είναι κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας», δήλωσε στον «Ρ» ο Αντώνης Ζαμπέτας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο». «Η συμφωνία "Υγεία" - ΕΕΣ είναι ο πιλότος που με πράσινο φιτίλι και γαλάζια φλόγα βάζει φωτιά στο εναπομείναν δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την καταστροφή σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων. Θα μας βρουν απέναντί τους». Ανακοίνωση καταδίκης της εξαγοράς της έκτασης του «Ασκληπιείου» απ' το «Υγεία» εξέδωσε και η ΕΙΝΑΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την Υγεία στη Θεσσαλονίκη (2017-04-26 00:00:00.0)
Επιμένει για να βάλει στο χέρι το «Ασκληπιείο» (2009-09-30 00:00:00.0)
Κοινωφελείς ...αξιώσεις! (2008-02-26 00:00:00.0)
Νεκρανάσταση των ιδιωτικών κλινικών που δημοσιοποιήθηκαν (2007-11-24 00:00:00.0)
«Περνάει » στον Ερυθρό Σταυρό ο «Ερρίκος Ντυνάν» (2003-06-05 00:00:00.0)
Εργα αποσπασματικά και χωρίς προγραμματισμό (1996-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ