Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Περνάει » στον Ερυθρό Σταυρό ο «Ερρίκος Ντυνάν»

Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) περνά πλέον το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», παύοντας να λειτουργεί ως αποκεντρωμένη θυγατρική μονάδα, μετά από απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και υπαγορεύτηκε από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, που επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα στον Α. Μαρτίνη, πρόεδρο του ΕΕΣ, για την κατηγορία της απιστίας κατ' εξακολούθηση. Μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ και άλλα 23 μέλη είχαν κριθεί ένοχα για αδικήματα που αφορούν εκποίηση κληροδοτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να διατεθούν για την ανέγερση του «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς και τις αμοιβές προς εξωτερικούς συνεργάτες, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν ήταν απαραίτητες.

Πάντως, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Α. Μαρτίνης, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε ότι αποτελεί απάντηση στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην προσπάθεια σπίλωσής του από πρόσωπα που εξυπηρετούν πρώτα απ' όλα αλλότρια ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

Ο Α. Μαρτίνης έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, ενώ σήμερα εκδικάζεται η αγωγή του Ομίλου Αποστολόπουλου, που επιδιώκει να αποκτήσει το μάνατζμεντ του «Ερρίκος Ντυνάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ