Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους ανέργους
  • Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 7μ.μ. Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 6.30 μ.μ. Πάτρα, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 7.30 μ.μ.
  • Μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και στη «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»

Διαδήλωση συμπαράστασης του ΠΑΜΕ στις απολυμένες εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Διαδήλωση συμπαράστασης του ΠΑΜΕ στις απολυμένες εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Ξεκάθαρο, μαζικό, μαχητικό μήνυμα αγώνα ενάντια στις απολύσεις και για την επιβίωση των ανέργων, θα δώσει σήμερα η εργατική τάξη στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για να ακουστεί απ' άκρη σ' άκρη ότι οι εργαζόμενοι δε συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από πλήρη σταθερή εργασία. Με τη συμμετοχή τους στις τρεις συγκεντρώσεις, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και στις δεκάδες άλλες σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ανέργους και τους απολυμένους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην Πάτρα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις για την ανεργία.

Μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και θα συνεχιστεί μέχρι το εργοστάσιο της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ» για την έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, τα στελέχη του ΠΑΜΕ ήταν σε συναγερμό για τη σημερινή μέρα. Αλώνισαν τους χώρους δουλιάς με περιοδείες και εξορμήσεις. Με την προκήρυξη να μοιράζεται παντού, άπλωσαν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις. Γιατί, όπως σημειώνεται και στην προκήρυξη προς τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και εργαζόμενους: «Χρειάζεται ανατροπή όσων για δεκαετίες κυβερνούν και μαυρίζουν τη ζωή μας. Ταυτόχρονα, θέλει ένταση και πάλη για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας αυτός, χρειαζόμαστε ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρό, που δε θα προσκυνά κυβερνήσεις και εργοδότες, όπως κάνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η κατάσταση σήμερα απαιτεί ενίσχυση του ΠΑΜΕ, ώστε να αναδεικνύεται με τη συνέπεια και τον αγώνα του σε αυθεντικό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων. Ενισχύστε, λοιπόν, το ΠΑΜΕ. Στηρίξτε τις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες. Δε θα αφήσουμε τους ανέργους μόνους τους».

Στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους της διεκδίκησης, του αγώνα, της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σχέδια της πλουτοκρατίας, κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν οργανωμένα και συντονισμένα την πολιτική που δημιουργεί ανέργους και φτώχεια και να μετατρέψουν το σημερινό συλλαλητήριο σε αποφασιστικό βήμα, που θα οδηγήσει σε πιο μαζική και δυναμική κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού στις εκδηλώσεις της λαϊκής αντισυνόδου στη Θεσσαλονίκη, στις 19 - 22 του Ιούνη.

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες σε χώρους δουλιάς και η ενημέρωση των εργαζομένων για τα αιτήματα του συλλαλητηρίου και τις εκδηλώσεις της λαϊκής αντισυνόδου. Κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες στις βιομηχανίες ΒΙΑΜΙΛ και ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ σε Χαριλάου και Τούμπα, στο μεγάλο κατάστημα «Beauty Diet» και άλλα καταστήματα στο κέντρο της αγοράς, καθώς και σε κεντρικά ξενοδοχεία. Σήμερα το πρωί, εξάλλου, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων», όπου θα έχει συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων και τους ίδιους τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που δημιουργεί το ξεπούλημα του 25% της επιχείρησης στον όμιλο Λάτση.

Στην Πάτρα

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει σε εργαζόμενους, ανέργους και νέους η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα.

Για την καλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου, χθες, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε μια σειρά χώρους δουλιάς, ιδιαίτερα στη Βιομηχανική Περιοχή, μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με τις προτάσεις του για τους ανέργους και τους απολυμένους.

Καλούν στις κινητοποιήσεις

Να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους μια σειρά συνδικαλιστικοί φορείς. Η Ομοσπονδία Φαρμάκου καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα και να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη στους απολυμένους και ανέργους. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος στους εργαζόμενους όλου του κλάδου. «Τέρμα! Δεν περιμένουμε άλλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας και υπέρ των ανέργων, καλεί τους μεταλλεργάτες το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής «Ο Προμηθέας». Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια σήμερα απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και ειδικότερα για την Αθήνα το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ