Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στη ρότα νέων αγώνων

Σήμερα η σύσκεψη των Ενώσεων των Μηχανικών και Θερμαστολαδάδων στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, ώρα 10:30 πμ

Για νέους αγώνες οδεύουν οι ναυτεργάτες για να «φρενάρουν» την ξέφρενη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων το μπλοκ κυβέρνηση και εφοπλιστών. Το αγωνιστικό προσκλητήριο έχουν ήδη σημάνει οι ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και συγκεκριμένα οι αγωνιστικές διοικήσεις των Ενώσεων των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων. Με αυτό το «μπούσουλα» σήμερα οι δύο Ενώσεις καλούν σε σύσκεψη τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Θέμα της σύσκεψης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει τα δύο σωματεία και ήδη βρίσκεται στα χέρια των ναυτεργατών, είναι: «Οι εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας και η οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών ενάντια στις απολύσεις, για την απορρόφηση και προστασία των ανέργων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

Τα δύο σωματεία ενημερώνουν τον κλάδο για τις αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου όπως είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης, το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για να διαλύσει το ΓΕΝΕ και να πλήξει μια σειρά κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των ναυτεργατών. Ακόμα, αναφέρουν, το θράσος των εφοπλιστών να αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς την υπογραφή των Συμβάσεων την έχουν συνδέσει με την παροχή και νέων υπερπρονομίων, αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την κατάσταση αυτή οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στην πλειοψηφία της ΠΝΟ και καταλήγουν: «Μπροστά σε αυτή την κατάσταση επιβάλλεται οργανωμένα και αποφασιστικά να αντιδράσουμε καταδικάζοντας την αντεργατική πολιτική που οδηγεί στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο. Τώρα χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι για την οργάνωση νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ