Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αίτημα - αιχμή η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 25 Οκτώβρη

Στον αγώνα για την Παιδεία, που διεξάγεται εδώ και βδομάδες, μαθητές, γονείς, καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους και διεκδικούν πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Κομβικό ζήτημα αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην επιχειρούμενη κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, όπως και στο άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση.

Με αίτημα - αιχμή τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, νέα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Τετάρτη 25 Οκτώβρη.

Και ενώ φουντώνουν οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία, με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να μπαίνουν δυναμικά, με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη συζήτηση στη Βουλή για το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Σχετικό γραπτό αίτημα κατέθεσε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Αν. Λοβέρδος, αρμόδιος εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ήδη από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε συμφωνηθεί ότι επίμαχα άρθρα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας κ.ά., επρόκειτο να συζητηθούν ξεχωριστά στο τέλος της σχετικής διαδικασίας, τον Ιανουάριο». Το αίτημα έγινε πρόθυμα δεκτό από την κυβέρνηση που, όπως και το ΠΑΣΟΚ, δε θα ήθελε αυτή την περίοδο μία συζήτηση για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας. Αλλωστε, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωναν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θέλει σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει εν μέσω κινητοποιήσεων τη σχετική συζήτηση, χωρίς βέβαια να κρύβει τη συμφωνία του με την αναθεώρηση του άρθρου 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ