Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαζί στους δρόμους

Πολλές μέρες βρέθηκαν - και συνεχίζουν... - στους δρόμους φοιτητές, σπουδαστές ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους συμμετείχαν και εργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, γιατί αυτός ο αγώνας της νεολαίας είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, για τη σωστή μόρφωση των παιδιών της και των εγγονιών μας.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνει, και «με τη βούλα», κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Εχεις λεφτά, σπουδάζεις. Δεν έχεις γίνεσαι απλός εργάτης στη διάθεση των καπιταλιστών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και των κάθε λογής εκμεταλλευτών, χωρίς δικαιώματα. Η γνώση γίνεται εμπόρευμα και θα πουλιέται ανάλογα με το πορτοφόλι του κάθε γονιού και της οικογένειας του νέου.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξυπηρετεί τα μονοπώλια σε βάρος της εργατικής τάξης όλων των χωρών μελών της, φροντίζουν να είναι και η Παιδεία μια πηγή για να πλουτίζουν οι διάφοροι αετονύχηδες (νταβατζήδες) σε βάρος της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Γι' αυτό κάνουν και την Ανώτατη Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και γενικότερα τη γνώση, εμπόρευμα, με σκοπό το κέρδος χωρίς να τους ενδιαφέρει για το μέλλον της νεολαίας και του τόπου μας, που για την ανάπτυξή του, χρειάζονται πολλές και σωστές γνώσεις. Το ίδιο γίνεται και στον τομέα της Υγείας όπου, σκόπιμα, απαξιώνουν τη Δημόσια Υγεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας. Οι ελλείψεις προσωπικού, ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές και γιατροί, σπρώχνουν τους αρρώστους στον ιδιωτικό τομέα όπου, κάθε χρόνο, όλο και πιο πολλά ξοδεύονται για την Υγεία, τα τσεπώνουν ιδιώτες και τα στερούνται λαϊκές οικογένειες.

Νεολαία, φοιτητές, σπουδαστές, που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή στους αγώνες, μαζί με την εργατική τάξη, έτσι και τώρα με τον ενωμένο αγώνα τους δε θα αφήσουν να περάσουν και νομοθετικά την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων κλπ. Εμείς οι συνταξιούχοι, που σαν εργαζόμενοι βρεθήκαμε πολλές φορές στους αγώνες της νεολαίας για τα προβλήματά τους, έτσι και τώρα θα συμπαρασταθούμε στα εγγόνια μας, στον αγώνα τους για σωστή μόρφωση με Δημόσια Πανεπιστήμια, για όλους τους νέους της χώρας μας. Με αντίσταση, ανυπακοή, μαζί στους δρόμους.

ΥΓ: Απ' αυτά που μας έκλεβαν με τη μέθοδο του ΛΑΦΚΑ επί 12 χρόνια, μας επιστρέφουν τα μισά σε 6 εξαμηνιαίες δόσεις. Είναι μια μικρή «επιβεβαίωση» της ανάγκης για τους αγώνες μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος με συνέπεια (2015-01-16 00:00:00.0)
Κάλεσμα κοινής πάλης προς τους εργαζόμενους (2010-11-20 00:00:00.0)
«Συναγερμός» για τα συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη (2009-12-06 00:00:00.0)
Σημαντικές παρεμβάσεις για Παιδεία - Πολιτισμό (2006-10-04 00:00:00.0)
«Για τη νεολαία έρχεται ο λογαριασμός» (2004-02-03 00:00:00.0)
ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ (1999-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ