Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προπόνηση για... αλεπούδες

Μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα αθλούνται ομάδες στο γήπεδο της «Αλεπότρυπας» Κυψέλης εξαιτίας της έλλειψης άλλων χώρων

Ακόμα και εάν καταφέρουν κάποιοι να βρουν χρόνο άθλησης στην «Αλεπότρυπα» (φωτ.) κινδυνεύουν με τραυματισμούς
Ακόμα και εάν καταφέρουν κάποιοι να βρουν χρόνο άθλησης στην «Αλεπότρυπα» (φωτ.) κινδυνεύουν με τραυματισμούς
Ευτυχώς που σήμερα η περιοχή δε δικαιολογεί πλήρως το όνομά της όπως παλιά, γιατί θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα!!! Στην περιοχή «Αλεπότρυπα» της Κυψέλης και στη συμβολή των οδών Μεγίστης, Κυθήρων και Ανάφης βρίσκεται το ένα από τα δυο γήπεδα που ουσιαστικά διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων (το άλλο είναι το Ρουφ). Αποτέλεσμα είναι να εξυπηρετεί σχεδόν τα μισά ερασιτεχνικά σωματεία του δήμου και φυσικά να υπάρχει συμφόρηση. Σε παλαιότερες έρευνες του «Ρ» μάλιστα είχε αποκαλυφθεί ότι πολλές ομάδες της περιοχής αναγκάζονται να διαλύσουν τα τμήματα υποδομών, αφού δεν υπάρχουν ώρες για προπόνηση. Πέρα όμως από το πρόβλημα του χώρου, για να πραγματοποιηθεί σωστή άσκηση υπάρχει και μια σειρά άλλων εμποδίων. Το γήπεδο της «Αλεπότρυπας» παραμένει ένας επικίνδυνος χώρος, που εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς των αθλουμένων, ενώ και οι γενικότερες συνθήκες παραμένουν σε άθλια κατάσταση.

Επειτα από αγώνες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της περιφέρειας έγινε επίστρωση του γηπέδου με πλαστικό τάπητα. Ομως το γήπεδο είναι άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, αφού τα όρια του γηπέδου σχεδόν εφάπτονται του περιμετρικού τοίχου. Αν ο τοίχος δεν επενδυθεί με προστατευτικό κάλυμμα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, γιατί σ' αυτό το γήπεδο έχει επιτραπεί να γίνονται επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν ένα γήπεδο 5Χ5 και ένα γήπεδο μπάσκετ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου το χρησιμοποιούν 10-12 ομάδες. Γυμνάζονται και πέρα από τις 12 τα μεσάνυχτα. Συντήρηση του γηπέδου δεν υπάρχει, γιατί κανείς δε γνωρίζει πώς πρέπει να γίνεται. Επίσης στο γήπεδο 5Χ5 υπάρχει μεγάλη χρήση από τις ακαδημίες των ομάδων (όσων υπάρχουν ακόμη). Η ώρα λειτουργίας του γηπέδου επιτρέπεται από τις 5 το απόγευμα και μετά, γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Και κάτι ακόμα. Ο περιβάλλων χώρος του αθλητικού κέντρου είναι ατακτοποίητος. Η πρόσβαση για το κέντρο είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχει βατός δρόμος. Σ' αυτές λοιπόν τις υποβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις προσπαθούν 100 χιλ. παιδιά μαζί με τα ερασιτεχνικά σωματεία κάθε γειτονιάς να βρουν διεξόδους. Να παίζουν, να αθληθούν, να ικανοποιήσουν τις αθλητικές τους φιλοδοξίες, γιατί τελικά αυτά τα μικρά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία η πολιτεία και ο δήμος αντιμετωπίζουν με απαξιωτικό τρόπο, κάνουν τη δική τους δουλιά, αναπληρώνουν το ανύπαρκτο σχολείο. Εχουν εγκαταλείψει στην ουσία την αθλητική παιδεία των παιδιών στους αθλητικούς παράγοντες.


  • Η έρευνα θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη, όπου μιλάει στο «Ρ» ο πρόεδρος του Ατλαντα Κυψέλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο.

Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γήπεδο... στάβλος για 15 ομάδες (2006-09-30 00:00:00.0)
Σε οδύσσεια μετατρέπεται η άθληση (2006-09-22 00:00:00.0)
Αθλούνται μόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων (2006-02-05 00:00:00.0)
Ενας ΚΡΟΝΟΣ που «τρώει» από τα παιδιά του (2005-11-15 00:00:00.0)
Δύο γήπεδα για 32 σωματεία (2005-11-09 00:00:00.0)
Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (2004-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ