Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ»
Στα κρύα του... λουτρού εκατοντάδες οικογένειες

Με συστάσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ξεμπερδεύει η κυβέρνηση το θέμα της υπερανάληψης και μη εκτέλεσης έργων από την εταιρεία

Σε καθεστώς πλήρους αναστάτωσης και ανησυχίας βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά, όσοι ζουν ή εργάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που σχεδίαζαν για το χειμώνα να κάνουν χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση, αλλά η εταιρεία εγκατάστασης των σχετικών δικτύων, τους έχει αφήσει στον... αέρα. Οπως προκύπτει από σχετικές καταγγελίες, η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τη χρήση φυσικού αερίου και με σκοπό να «δέσει» πελάτες, προχώρησε σε υπερανάληψη έργων για συνδέσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου, μόνο που, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αφήνοντας -κυριολεκτικά - εκτεθειμένους εκατοντάδες καταναλωτές.

Πολλοί από τους θιγόμενους, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο και στην προσπάθειά τους να βρουν κάπου το δίκιο τους, απευθύνθηκαν στο... «Συνήγορο του Καταναλωτή». Αυτός, αφού εξέτασε τις σχετικές καταγγελίες, αποφάσισε να απευθύνει... σύσταση προς την ΕΠΑ, να επισπεύσει - βάσει εγγράφου και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος - τη διαδικασία ικανοποίησης όλων των αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Παράλληλα, ζητά την τροποποίηση της τυποποιημένης σύμβασης σύνδεσης, προβλέποντας και αναδρομικά ρήτρα αποζημίωσης των καταναλωτών, για τη μη εμπρόθεσμη εκτέλεση της σύμβασης για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Ο... «Συνήγορος» καλεί ακόμα σε ακρόαση τους εκπροσώπους της εταιρείας, ενώ λέει ότι η σύσταση που υπέβαλε προς την εταιρεία, θα διαβιβαστεί και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να εξεταστεί εάν η συμπεριφορά της ΕΠΑ αποτελεί κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά φυσικού αερίου. Εκείνο βεβαίως που, ούτε το «Συνήγορο», ούτε την εταιρεία, αλλά ούτε και την κυβέρνηση απασχολεί, είναι τι θα κάνουν όσοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους αποκλειστικά στην ΕΠΑ και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ