Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική και χαρακτική

Εργο του Τάκη Κατσουλίδη
Εργο του Τάκη Κατσουλίδη
Τη νέα του ζωγραφική δουλιά - τριάντα πίνακες μεγάλων διαστάσεων - παρουσιάζει ο ζωγράφος και χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης στον «Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Με γενικό τίτλο «Εικαστικές παραλλαγές και δημιουργικές παρεμβάσεις» η έκθεση περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη είναι μια σειρά έργων όπου απεικονίζεται με λάδι σε καμβά η φιγούρα της «καθρεπτιζόμενης» γυναίκας. Η δεύτερη ενότητα είναι πίνακες από κλασικά έργα μεγάλων ζωγράφων, επανασχεδιασμένα με επεμβάσεις και παραλλαγές, επάνω σε πολύχρωμα υφάσματα. Το εισαγωγικό σημείωμα στον κατάλογο της έκθεσης είναι της Αθηνάς Σχινά.

Μεταξύ σύγχρονου και κλασικού, σήμερα και χτες, παρελθόντος και μέλλοντος, ισορροπεί η νέα δουλιά του Χρήστου Αντωναρόπουλου, στην αίθουσα «Fine Arts - Καπόπουλος», με γενικό τίτλο «Ιππότες, παρθένες, κάστρα». Ο καλλιτέχνης, μέσα από τα πενήντα έργα, γυρίζει πίσω στο χρόνο για να αντλήσει έμπνευση, χωρίς να χάνει την επαφή του με το σημερινό κόσμο.

Η γκαλερί «Ιρις - Μαρίζα Φασιανού» (Αντήνωρος 12) παρουσιάζει (8-30/11) τη νέα θεματολογική ενότητα έργων ζωγραφικής του Δημήτρη Μηλιώνη, με τίτλο «Ονειρικά Μαντεία». Ο καλλιτέχνης δημιουργεί απλές γεωμετρικές συνθέσεις με έντονο σουρεαλισμό και συμβολικά στοιχεία της ιδιότυπης γραφής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ