Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλές οι πρεμιέρες

«Σκοτώνουμε τη μαμά;», στο «Αργώ»
«Σκοτώνουμε τη μαμά;», στο «Αργώ»
«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε πέρσι με επιτυχία, επαναλαμβάνεται και φέτος στο θέατρο «Σφενδόνη» από την Παρασκευή. Το έργο γράφτηκε το 1943 και είναι μία παραβολή για το πώς το Καλό μπορεί να επιβιώσει μέσα στη σημερινή κοινωνία. Μετάφραση Αννυ Κολτσιδοπούλου, σκηνοθεσία Αγγελος Μεντής, μουσική Κωνσταντίνος Βήτας, κοστούμια Μαρία Ηλία. Παίζουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γκάτζιος, Αννα Κοκκίνου, Μαργαρίτα Λουμάκη, Καλλιόπη Ταχτσόγλου κ.ά.

  • Ο μολιερικός «Ταρτούφος» ανεβαίνει επίσης στις 10/11, στο θέατρο «Αλφα», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Η μεταφορά είναι του Κ. Χ. Μύρη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ρένας Γεωργιάδου. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ελευθερία Ρήγου, Μίρκα Καλατζοπούλου, Μαρία Ανδρούτσου, Βαγγέλης Ρόκκος, Μιχάλης Μαρκάτης κ.ά.
  • Το θέατρο «Αργώ» παρουσιάζει, από την Παρασκευή, το έργο της Charlotte Keatley «Σκοτώνουμε τη μαμά;» σε απόδοση -σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Τέσσερις πρωταγωνίστριες δίνουν τη δική τους μάχη ως γυναίκες και μητέρες για τον έρωτα, τη μητρότητα, την κατανόηση μέσα στην οικογένεια. Η ιστορία τους, που διατρέχει ολόκληρο σχεδόν τον 20ό αιώνα - αιώνας που έφερε μεγάλες αλλαγές στην κοινωνικο-πολιτική θέση της γυναίκας - παρουσιάζεται μέσα από ένα παζλ των σημαντικότερων στιγμών της κοινής τους ζωής. Τα κομμάτια του παζλ φέρνουν στο φως ένα μεγάλο, ένοχο, οικογενειακό μυστικό. Σκηνογραφία Μαρία Βασιλάκη, κοστούμια Ιωάννα Τσιάμη, μουσική επιμέλεια Νέστωρ Κοψιδάς. Παίζουν: Τζένη Ρουσσέα, Αιμιλία Υψηλάντη, Γωγώ Μπρέμπου, Ιφιγένεια Αστεριάδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ