Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αλφαβητάρι" της Κύπρου

Περιήγηση στην ιστορία και τον μακραίωνο πολιτισμό του νησιού, κάνει το "Αλφαβητάρι της Κύπρου",που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο".Είναι μια γνωριμία με το ιστορικό παρελθόν, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του νησιού, τη γλώσσα και θρησκεία του. Μέσα από 24 ενότητες, το περιεκτικό κείμενο μας "ξεναγεί" σ' έναν κόσμο που εδώ και 9.000 χρόνια δημιουργεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του. Πλούσιο εικονογραφικό υλικό, χάρτες, πίνακες ζωγραφικής, παλιές φωτογραφίες, συνοδεύουν το κείμενο, δίνοντας ανάγλυφη την εικόνα της Κύπρου.

"Το Αλφαβητάρι της Κύπρου" - όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος του Συγκροτήματος Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Ν. Λαζαρίδης - "απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στα χέρια, όμως, κάθε δασκάλου μπορεί να γίνει το μέσον για ένα μαγικό ταξίδι μέσα από την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία. Η Ευρωπαϊκή Λαϊκή Τράπεζα δωρίζει το βιβλίο σε 200 σχολικές βιβλιοθήκες της Μακεδονίας και της Θράκης, γεφυρώνοντας την απόσταση που χωρίζει τις ακριτικές κοιτίδες του Ελληνισμού".

Ο δρ. Βάσος Καραγιώργης,μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε το βιβλίο "καρπό μιας ιστορίας αγάπης".Η Αλέξα Αποστολάκη και η Ελένη Σταμπόγλη,είπε "συνδέθηκαν με πάθος με το θέμα του βιβλίου. Θέλησαν να δώσουν ένα πορτρέτο του νησιού, με τις δικές τους πινελιές, που έχει αυθεντικότητα και αξιοπιστία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ