Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ασυμβίβαστοι με την ήττα

Σπουδαία νίκη επί του Ισραήλ με 85 - 82 σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον

Εδώ κέρδισαν τα... θηρία, στην ομάδα του Ισραήλ θα χαρίζονταν. Οι παίκτες του Π. Γιαννάκη απέδειξαν ότι εκτός από χαρακτήρα διαθέτουν κι εγωισμό. Δε συμβιβάζονται με την ήττα, ακόμα κι όταν αυτή δεν έχει καμία βαθμολογική συνέπεια. Δε βολεύονται με τα κεκτημένα. Τα θέλουν όλα. Μετάλλιο και δόξα. Γεννημένοι νικητές. Στο Α' ημίχρονο άφησαν το παιχνίδι να κυλήσει σε μέτριους ρυθμούς. Οταν όμως διαπίστωσαν το βαθμό επικινδυνότητας του Ισραήλ, αποφάσισαν να σοβαρευτούν. Εξάλλου, οι 48 πόντοι που δέχτηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν τιμούσαν μια ομάδα που φημίζεται για την άμυνά της. Το σύνθημα για την αντεπίθεση έδωσε ο Γ. Σιγάλας. Λες και κάποιος του έθιξε το φιλότιμο στο ημίχρονο. Από το πουθενά, έγινε ο πρωταγωνιστής. Ανέλαβε να σταματήσει τον Κάτας που... πυροβολούσε ασταμάτητος απέναντι στους Κορωνιό και Παταβούκα και του πήρε την ταυτότητα. Ταυτόχρονα, με 15 πόντους έφερε την Εθνική να προηγείται στο 33' με 72 - 64. Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αν και ορισμένα λάθη στην εκπνοή, επέτρεψαν στο Ισραήλ να διεκδικήσει την πρόκριση μέχρι το τέλος. Η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη με 85 - 82 (44 - 48) και προκρίθηκε αήττητη στην προημιτελική φάση. Κορυφαίοι παίκτες οι Σιγάλας, Οικονόμου και ο Φ. Χριστοδούλου μέχρι το 15' που χρεώθηκε με 4 φάουλ και κάθισε στον πάγκο. Οι Κάτας, Χένεφελντ, Σέφερ πέτυχαν τους 69 από τους 82 πόντους του Ισραήλ κι αυτό τα λέει όλα.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπανικολάου 8 (1), Παταβούκας, Σιγάλας 16 (3), Κορωνιός 14 (1), Αλβέρτης 4, Οικονόμου 20, Γιαννούλης 5, Ρεντζιάς 6, Χριστοδούλου 12 (3).

ΙΣΡΑΗΛ: Χένεφελντ 16, Αρντίτι 3 (1), Τούρτζεμαν, Αχαρόνι, Κάτας 29 (3), Σέφερ 21 (1), Σέλεφ 4, Σταϊνάουερ 7 (1), Φλάισερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ