Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αγώνας "πιτ μπουλ"

"Συγνώμη" από τον Τάισον για το δάγκωμα του αυτιού του Χόνεφιλντ

Δημόσια συγνώμη από όλο τον κόσμο της πυγμαχίας και έτοιμος να δεχτεί την τιμωρία του σαν άνδρας, δήλωσε χτες ο Αμερικανός πυγμάχος Μαρκ Τάισον.

Ως γνωστό, ο Μαρκ Τάισον αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά εξαιτίας της ενέργειάς του να δαγκώσει το αυτί του Εβάντερ Χόνεφιλντ, στον μεταξύ τους αγώνα για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

"Είχαν σπάσει τα νεύρα μου και δεν άντεχα άλλο. Η ύπουλη κεφαλιά του Χόνεφιλντ που μου έσκισε το φρύδι με έβγαλε εκτός εαυτού. Είμαι έτοιμος να δεχτώ οποιαδήποτε τιμωρία σαν άνδρας και δεν πρόκειται να κάνω καμία έφεση. Δεν μπορώ να πω γιατί αντέδρασα έτσι, αλλά όταν κατάλαβα ότι κινδύνευα να χάσω τον αγώνα από το αντιαθλητικό χτύπημα του αντιπάλου μου, για το οποίο ο διαιτητής δεν έκανε τίποτα, έχασα τον έλεγχο των ενεργειών μου". Ας σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη στον 4ο γύρο, αφού ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής Μάικλ Τάισον αποβλήθηκε από το διαιτητή με ντισκαλιφιέ, όταν δάγκωσε στο αυτί τον Χόνεφιλντ κόβοντάς του ένα κομμάτι και φυσικά ο αγώνας διεκόπη υπέρ του παθόντος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τόσο οι δυο πυγμάχοι όσο και οι συνοδοί τους να βρεθούν στα πρόθυρα γενικής σύρραξης, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ