Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό του Σουδάν

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον Α. Σαϊντ, ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας του Σουδάν και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Σουδάν

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ με τον Αλσαφιέ Σαϊντ, ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας του Σουδάν και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Σουδάν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ο Αλσαφιέ Σαϊντ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την πορεία του ενόπλου αγώνα που κάνει η Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία του Σουδάν, στην οποία συμμετέχει και το ΚΚ Σουδάν, ενάντια στην αντιδραστική ισλαμική χούντα που κυβερνά σήμερα αυτήν την αφρικανική χώρα. Επίσης ο Αλσαφιέ Σαϊντ ενημέρωσε για τη δράση, τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚ Σουδάν. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε τη σημασία αυτού του αγώνα που γίνεται στο Σουδάν, όχι μόνο για τη χώρα αυτή, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. "Πριν από λίγο καιρό ήταν πάρα πολλοί αυτοί που μας έλεγαν πως η λαϊκή εξέγερση, ο ένοπλος αγώνας, η κοινωνική επανάσταση έχουν μπει στο χρονοντούλαπο. Η ζωή και οι εξελίξεις και στο Σουδάν τους διαψεύδουν", είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως είναι δεδομένη η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών προς τον αγωνιζόμενο λαό και το ΚΚ του Σουδάν.

Συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στις 11πμ, ο Αλσαφιέ Σαϊντ,ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας του Σουδάν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου,στην αίθουσα Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.Θέμα της συνέντευξης: "Η αντίσταση του σουδανικού λαού στο ισλαμικό αντιδραστικό καθεστώς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ