Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Μια ανάσα από τον όμιλο

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με μία εκ των Μοζίρ (Λευκ. ) και Κονστρουκτορούλ (Μολδ. )

Χτες, μέσω Γενεύης, ο Ολυμπιακός... τσεκάρισε το "εισιτήριο" εισόδου σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη σχετική κλήρωση που έγινε στην προκριματική φάση θ' αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης Κονστρουκτορούλ Κισινιό (Μολδαβία) - Μοζίρ (Λευκορωσία). Η "χρυσή" από κάθε άποψη ευκαιρία που περίμεναν οι πρωταθλητές τούς δίνεται και μένει απλώς στις 13 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και στις 27/8 σε Μολδαβία ή Λευκορωσία να την αξιοποιήσουν.

Οπως είναι φυσικό η ετυμηγορία της "Θεάς" τύχης σκόρπισε αισιοδοξία παρότι όλοι προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Πριν απ' όλους ο Ντ. Μπάγεβιτς, που θα παρακολουθήσει αμφότερες τις συναντήσεις (23 - 30/7): "Θεωρείται καλή αφού υπήρχε η πιθανότητα ν' αντιμετωπίσουμε πιο δυνατό αντίπαλο. Και οι δύο ομάδες είναι άγνωστες και γι' αυτό τις θεωρώ επικίνδυνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι στο παρελθόν εκπρόσωποι από τις συγκεκριμένες χώρες έχουν πετύχει θετικά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρέπει να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Θα τονίσω ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και ότι όλα τα παιχνίδια κρύβουν δυσκολίες και παγίδες".

Από την πλευρά του ο Ιλια Ιβιτς παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, πρόσθεσε όμως ότι "δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Χρειάζεται σοβαρότητα και πειθαρχία".

Πέρασαν "μπάι" ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ

Τα νέα από τη Γενεύη, όπου έγινε χτες η κλήρωση των προ - προκριματικών αγώνων και για τις τρεις διοργανώσεις, είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι μια... ανάσα από την είσοδο του σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως ήδη αναφέρθηκε). Στο Κυπελλούχων η ΑΕΚ θ' αγωνιστεί απευθείας στον πρώτο γύρο (Σεπτέμβρη) μπαίνοντας επικεφαλής σε όμιλο, άρα οι πιθανότητες υποδεέστερου αντιπάλου είναι αρκετά αυξημένες.

Χωρίς αγώνα πέρασαν στα προκριματικά του ΟΥΕΦΑ ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να υπολογίσει τη βαθμολογία της χώρας και όχι τη συλλογική, ευνοώντας έτσι τους δύο ελληνικούς εκπροσώπους. Να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά η πορεία της τετράδας μετράει στη γενική βαθμολογία, απ' την οποία καθορίζεται ο αριθμός εκπροσώπων. Οσο υηλότερα λοιπόν τόσο καλύτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ