Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Ο Σάμαρανκ ανησύχησε τους Ιταλούς

Ιδιαίτερες ανησυχίες υπάρχουν στους κύκλους της "Ρώμη 2004" μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, που έκανε προχτές κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στη Ρώμη ανησυχούν γιατί η δήλωση περί "ιστορικού χρέους προς την Αθήνα" θα επηρεάσει τα αισθήματα και άλλων μελών τη ΔΟΕ, ώστε τελικά να δημιουργήσει ένα κλίμα ευνοϊκό για την επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής "Ρώμη 2004" Ραφαέλε Ρανούτσι, δεν κρύβει τους φόβους του ότι μπορεί στη Λοζάνη "να μπουν σαν δήμαρχοι και να βγουν κλητήρες".

Η γενική εντύπωση στη Ρώμη είναι ότι το ευνοϊκό κλίμα που είχε δημιουργηθεί έχει αρχίσει να χαλάει. Το σενάριο που υπάρχει είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ρώμη στηρίζεται σ' ένα πυρήνα 20 - 30 ψήφων. Το κλειδί της επιτυχίας θα είναι οι ψήφοι των δύο πόλεων που θα αποκλειστούν στο δεύτερο γύρο, Κέιπ Τάουν ή Στοκχόλμη.

Νέα φωτιά στη Στοκχόλμη

Αλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε σε γήπεδο τένις στην περιοχή της Στοκχόλμης.

Το τελευταίο διάστημα οι φωτιές σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σουηδία και ειδικά στην περιοχή της Στοκχόλμης, είναι τακτικό φαινόμενο και η αστυνομία πιστεύει ότι οφείλονται σε εμπρησμούς.

Χωρίς μέχρι τώρα να το έχουν αναφέρει επίσημα, οι αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους των εμπρησμών μεταξύ αυτών που αντιτίθενται στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από τη Στοκχόλμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ