Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑΠΕΑΕΑ
Τιμούμε τη ματαίωση της επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής

Με εκδήλωση θα τιμηθεί, μετά από απόφαση του Προεδρείου της ΠΕΑΕΑ, η 54ή επέτειος της μεγαλειώδους και ανεπανάληπτης μαχητικής διαδήλωσης του λαού της Αθήνας και Πειραιά της 22 Ιούλη ενάντια στην επέκταση της βουλγαροκατοχής.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ τονίζονται τα εξής:

"Η νικηφόρα εκείνη εκδήλωση της 22 Ιούλη 1943 με τις πάνω από 400.000 διαδηλωτές κάθε ηλικίας, έγινε με πρωτοβουλία, οργάνωση και καθοδήγηση της ΚΕ του ΕΑΜ. Οι δρόμοι της αδούλωτης Αθήνας βάφτηκαν με το αίμα τριάντα νεκρών και εκατοντάδων τραυματιών. Η διαδήλωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία και ματαιώθηκε η επέκταση της βουλγαροκατοχής. Ο λαός νίκησε".

Σε άλλο σημείο σημειώνεται: "Η απότιση τιμής σε εκείνους που συνέβαλαν στη ματαίωση της επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής, που εκτός από τα δεινά που θα συνεπάγονταν για τους κατοίκους των περιοχών που θα καταλάμβαναν, θα αποδέσμευαν και χιλιάδες Γερμανούς στρατιώτες - που θα ενίσχυαν το ανατολικό μέτωπο - συνιστά εθνικό και πατριωτικό καθήκον".

Η εκδήλωση αυτή που θα γίνει την Τρίτη 22 Ιούλη το πρωί, περιλαμβάνει:

  • Στις 10.30 π.μ. θρησκευτικό μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρίτση, οδός Σταδίου και Λαδά.
  • Στη συνέχεια πολιτικό μνημόσυνο και ομιλίες στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου είναι η εντοιχισμένη αναμνηστική πλάκα για την ηρωίδα Σταθοπούλου.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καλεί τους εκπροσώπους της πολιτικής και πνευματικής ζωής, τις στρατιωτικές αρχές, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φοιτητικές και εργατικές οργανώσεις καθώς και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ με τα λάβαρα τους να τιμήσουν με την παρουσία τους την πατριωτική αυτή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ