Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Την Πέμπτη η Παναθηναϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 7 μμ, ενάντια στο "ανθυγιεινό" νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με έντονες αντιδράσεις υποδέχονται οι γιατροί και τα συνδικάτα την εισαγωγή - κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη - του νομοσχεδίου για την υγεία στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Παρά τις αντίθετες θέσεις όλων των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής, τις έντονες αντιδράσεις κορυφαίων ιατρικών συλλόγων (ΠΙΣ, ΙΣΑ και ΙΣΠ) και συνδικάτων (ΕΚΑ, ΕΚΠ και συνταξιουχικών οργανώσεων) η κυβέρνηση - με τη συνδρομή των πλειοψηφιών της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ - έκανε επίδειξη εκσυγχρονιστικού αυταρχισμού, αδιαλλαξίας και αλαζονείας: Δε δέχτηκε ούτε να μεταθέσει την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζεται η απεργία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αίτημα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχεδίου. Επίσης, η ΕΙΝΑΠ ζητά επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα.

Από αύριο αρχίζει η 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Επίσης διαμαρτύρονται γιατί το νομοσχέδιο για την υγεία κατατέθηκε στη Βουλή χωρίς να γίνει διάλογος με την Ομοσπονδία τους, "γεγονός που ενισχύει τις προβλέψεις για επικείμενη "αλλαγή ταμπέλας" στα υπάρχοντα πολυιατρεία του ΙΚΑ, που θα "γονατίσουν" με την προσθήκη σ' αυτά τριών εκατομμυρίων νέων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, του ΤΕΒΕ κλπ.", όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

Αύριο,14.7.1997, η ΕΙΝΑΠ οργανώνει στα γραφεία της, Μάρνη 30, και ώρα 10.30 πμ, σύσκεψη με προσκεκλημένους όσους φορείς έχουν ανταποκριθεί σε παλιότερα καλέσματα ή έχουν εκδηλώσει την αλληλεγγύη τους προς τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης, αύριο,οι σύλλογοι των ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας, στις 11.30 πμ, με τη συμμετοχή της ΕΙΝΑΠ.

Αποκορύφωμα αυτών των δραστηριοτήτων θα είναι το συλλαλητήριο της Πέμπτης (17.7.1997) στο Σύνταγμα, στις 7 μμ, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΕΙΝΑΠ και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που έχουν στόχο να αποσυρθεί το αντι - ΕΣΥ νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το προσκλητήριο της ΕΙΝΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ