Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρισδιάστατες αναμορφώσεις

Η αντιπροσωπευτική ενότητα των τρισδιάστατων έργων του καθηγητή και τέως πρύτανη της ΑΣΚΤ Νίκου Κεσσανλή,μαζί με μία σειρά επίτοιχων έργων του, θα παρουσιαστούν φέτος το καλοκαίρι στο Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στη Χώρα της Ανδρου. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 26 Ιουλίου (8μμ), με τίτλο"Πλόες ΙΙΙ - Αναμορφώσεις τριών διαστάσεων".

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου "Τα τρισδιάστατα έργα του Ν. Κεσσανλή που σχετίζονται, όπως και το σύνολο της δημιουργικής του δραστηριότητας, με τις εκδοχές της αισθητικής άποψης του "Νέου Ρεαλισμού", άρχισαν να πραγματοποιούνται από το 1967 και ο καλλιτέχνης τα συνεχίζει μέχρι σήμερα μέσα από διαφορετική κάθε φορά προσέγγιση. Ο Ν. Κεσσανλής έχει καθιερώσει εδώ και τριάντα χρόνια, έναν πρωτότυπο τρόπο θεώρησης, διαμόρφωσης και αποκωδικοποίησης του έργου τέχνης, ο οποίος βασίζεται στην προβολική μεγέθυνση, στις γωνίες προσπέλασης, στη χωροδομική ανάπτυξη, αλλά και στην παρεμβατική προσέγγιση, από τη μεριά του θεατή".

Στην έκθεση της Ανδρου θα παρουσιαστούν και μια σειρά πορτρέτων της συντρόφου του καλλιτέχνη, Χρύσας Ρωμανού,που καλύπτουν τον προβληματισμό του δημιουργού τα 35 χρόνια της δημιουργικής του πορείας από το πρώτο "μεκαρτίστικο" έργο του 1963, έως τις πρόσφατες δημιουργίες του 1997, σε φωτοευαισθητοποιημένο τσιμέντο ή στις τρεις διαστάσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτέμβρη και την επιμέλειά της έχει η Αθηνά Σχινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ