Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και εκτός...

Η παράσταση των "Ορνίθων" του "Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν",που ενθουσίασε το κοινό της Επιδαύρου, φιλοξενείται, σήμερα, δεύτερη μέρα, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Η παράσταση στηρίζεται στη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν,την επιμέλεια της οποίας έχουν αναλάβει ο Γιώργος Λαζάνης και ο Μίμης Κουγιουμτζής.Οι "Ορνιθες" ανεβαίνουν με μετάφραση Βασίλη Ρώτα,μουσική Μάνου Χατζιδάκι,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη και χορογραφία Ζ. Νικολούδη.Η επιμέλεια των σκηνικών είναι του Διονύση Φωτόπουλου και η επιμέλεια της μουσικής του Νίκου Κηπουργού.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Παντελής Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Δεγαϊτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Δημήτρης Καλαντζής, κ. ά. Συμμετέχει ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης.Στα χορευτικά μετέχει η χορευτική ομάδα "Χορικά".

  • Την τελευταία παράσταση των "Ατρειδών",μια συμπαραγωγή του "Αετοπούλειου" Πολιτιστικού Κέντρου και του "Θεάτρου της Ανοιξης",με ελεύθερη είσοδο, μπορείτε να παρακολουθήσετε, σήμερα, στο "Θέατρο της Ρεματιάς",(9.30μ.μ.). Οι "Ατρείδες" ανεβαίνουν σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,επιλογή και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση και μουσική Λευτέρη Γρηγορίου.Παίζουν: Ελενα Αρβανίτη, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καραμπέτσης, Αντώνης Μπαμπούνης,κ. ά.
  • Στο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα παρουσιάσει, σήμερα, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου την κλασική κωμωδία του Μολιέρου "Δον Ζουάν",που ανεβαίνει σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,σκηνικά Αγνής Ντούτση,κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Μπέζος, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Γαροφάλου,κ.ά.
  • Επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη το "Δωδεκανησιακό Θέατρο",όπου παρουσίασε το "Φιάκα" του Δ. Μισιτζή,ξεκινάει αυτή την εβδομάδα περιοδεία στην Ελλάδα με το έργο του Μ. Χουρμούζη "Λεπρέντης".Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Γιώργη Χριστοφιλάκη,μουσική Μιχάλη Μπότσιου και σκηνικά - κοστούμια Ελένης Λύρα.Παίζουν:Σταμάτης Τζελέπης, Κώστας Μπακάλης, Βάσω Δημητρίου,κ. ά.

Με το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ "Η σπασμένη στάμνα" ξεκινάει το τρίτο μέρος της περιοδείας του το ΚΘΒΕ, αύριο από το Παλιό Φρούριο στην Κέρκυρα. Ακολουθούν: Ιωάννινα (2/8), Γρεβενά (4/8), Καστοριά (6/8), Βέροια (10/8), Πλαταμώνας (13/8) και Πτολεμαϊδα (22/8). Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη,σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη και μουσική επιμέλεια Ασημάκη Κοντογιάννη.Παίζουν: Τάσος Ψωμόπουλος, Χάρης Τσιτσάκης, Γρηγόρης Μήττας, Φώτης Ζήκος, Αννα Μανουσαρίδου,κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ