Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μαγεία του χορού

Και η φαντασία θα έπρεπε να έχει όρια. Στην περίπτωση της ταινίας, όμως, "Λαμπάντα: ένας απαγορευμένος χορός" του Γκρέιτον Κλαρκ, που θα παρουσιάσει το MEGA στις 22.50, φαίνεται πως δεν έχει. Δεν έχουμε δει την ταινία, αλλά έτσι για γούστο, αν δεν έχουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, θα ρίξουμε μια ματιά. Η υπόθεση του έργου είναι από απλοϊκή έως εξωφρενική. Μια ιθαγενής από τη Βραζιλία στέλνεται από τους δικούς της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως του χωριού της στο Λος Αντζελες, για να μιλήσει στον πρόεδρο μιας πολυεθνικής εταιρίας για τα προβλήματα του Αμαζονίου. Ομως, κάποιος παράξενος άνθρωπος την εμποδίζει να δει τον πρόεδρο και εκείνη δεν έχει ούτε χρήματα ούτε στέγη. Ετσι, αναγκάζεται να καταφύγει σε μια έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς. Εκεί γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα - όλα εύκολα μοιάζουν - και θα ανθίσει ένας παράφορος έρωτας. Ξαφνικά, ανακαλύπτουν ότι ο αισθησιακός χορός "λαμπάντα" είναι εκείνος που θα ...σώσει τον Αμαζόνιο και το περιβάλλον. Οι δύο νέοι οργανώνουν ένα διαγωνισμό χορού, με θέμα τη "λαμπάντα", για να δώσουν το μήνυμα και να κάνουν γνωστά τα προβλήματα του Αμαζονίου... Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Η καυτή θάλασσα των Σαργασσών" του Τζον Ντίγκαν. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Τζιν Ρις, που συνδυάζει τη μαγεία, τον έρωτα, το πάθος, αλλά και την τρέλα στο εξωτικό νησί της Τζαμάικα. Μια κληρονόμος φυτειών ζάχαρης παντρεύεται έναν Αγγλο. Ο γάμος γίνεται ύστερα από συμφωνία των δυο οικογενειών. Ο σύζυγος μαγεύεται από το νησί, αλλά και από τη γυναίκα που παντρεύτηκε, που μέχρι πρότινος τού ήταν άγνωστη. Η κληρονόμος, όμως, έχει ένα σκοτεινό παρελθόν και ένα πάθος για τη μαύρη μαγεία, πράγματα που σιγά - σιγά θα απομακρύνουν τον άνδρα της και θα τον κάνουν δυστυχισμένο έως τρέλας. Το τέλος θα είναι τραγικό, τέλος, που εκείνος θα αποφασίσει να δώσει. Με τον Μάικλ Γιορκ.

Από το STAR στις 22.30 "Το πνεύμα του κακού" του Τόουμπ Χούπερ.

Ο Σσπίλμπεργκ ένωσε τις δυνάμεις του με τον σκηνοθέτη του "Σχιζοφρενικού δολοφόνου" με το πριόνι, τον Τ. Χούπερ, και δημιούργησαν ένα θρίλερ που πια θεωρείται κλασικό. Ενα θρίλερ, που μιλά για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά, που όλα δείχνουν ότι ζουν φυσιολογικά. Μέχρι τη μέρα που η μικρή τους κόρη αρχίζει να μιλά για τους ανθρώπους που ζουν στην τηλεόραση. Ενα βράδυ, η μικρή θα εξαφανιστεί και θα εμφανιστεί ο εφιάλτης. Με τον Κρεγκ Τι Νέλσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ