Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμονή στο αίτημα για ανθρώπινο ωράριο

Ανακοίνωση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Θετικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου της για εφαρμογή στο χώρο του εμπορίου ενός ανθρώπινου ωραρίου, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που καθορίζει το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο νομό.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται ως εξής: Καθημερινά από τις 8πμ ές τις 8μμ και τις 9μμ τη θερινή περίοδο. Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8πμ ως τις 4μμ και το Σάββατο από τις 8πμ ως τις 6μμ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ενωση ήταν από την αρχή αντίθετη με την αποδέσμευση του ωραρίου και εδώ και χρόνια διεκδικεί και προτείνει: Τρία απογεύματα της βδομάδας να είναι κλειστά τα καταστήματα, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου.Αυτή την πρόταση - σημειώνεται - επανέφερε και στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με στόχο τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, τον περιορισμό της ασυδοσίας των εργοδοτών και των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η Ενωση επισημαίνει τέλος ότι παράλληλα με την ενημέρωση των εργαζομένων στο εμπόριο για το νέο ωράριο, θα διεκδικήσει την εφαρμογή του, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους στα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ