Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη κατά των απολύσεων

Εμμένει η κυβέρνηση στην απόφασή της να προχωρήσει στις προγραμματισμένες για σήμερα 70 απολύσεις εργαζομένων στην εναπομείνασα "Πειραϊκή - Πατραϊκή".Αντιδρώντας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εκκαθαρίστριας εταιρίας ΕΤΒΑ FINANCE και φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανάκληση των απολύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μέχρι τους 130 που απασχολούνται σήμερα, θα έχουν απολυθεί μέχρι τον Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και ζητούν να μη γίνουν οι απολύσεις, μέχρις ότου παρθούν οριστικές αποφάσεις για την τύχη της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με μελέτη που έχουν υποβάλει οι πλειοψηφίες των διοικήσεων των σωματείων για... επαναλειτουργία των εργοστασίων Πάτρας και Χαλκίδας (που έχουν απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο) από τους εργαζόμενους, που θα καταβάλουν σταδιακά για την εξαγορά της επιχείρησης 1,8 δισ. δραχμές, ενώ προβλέπει και τη συμμετοχή ιδιώτη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Κ. Ντηνιακός,με τον οποίο είχε συναντηθεί προχτές η διοίκηση του Σωματείου Αθήνας, είχε πει ότι θα εξετάσει το αίτημα, για να έρθει χτες και να επιβεβαιώσει την εμμονή στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Οι απολύσεις στην Πειραϊκή - Πατραϊκή αποτελούν ένα από τα πολλά παραδείγματα "της προσαρμογής στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης και της ανταπόκρισης στις διεθνείς προκλήσεις", πολιτική που η κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα, έχοντας και τη συμπαράσταση των άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τον δήθεν μονόδρομο του προγράμματος σύγκλισης και της "ελεύθερης αγοράς". Αποδείχνεται και πάλι ότι αυτός ο μονόδρομος του μεγάλου κεφαλαίου σημαίνει για την εργατική τάξη πείνα, ανεργία, απολύσεις, εκμετάλλευση, φτώχεια και προγραμματισμένη διάλυση της παραγωγικής βάσης, όπως αυτή της Πειραϊκής - Πατραϊκής.

Αυτές είναι και οι κυβερνητικές θριαμβολογίες ότι η Ελλάδα αποτελεί την "πύλη για την Ευρώπη".

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της Πειραϊκής - Πατραϊκής. Καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους.

Από την εξέλιξη στην Πειραϊκή - Πατραϊκή είναι βέβαιο ότι πολλοί εργαζόμενοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την κυβερνητική δημαγωγία και τις υποσχέσεις για τη στήριξη του κλάδου και της συγκεκριμένης επιχείρησης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μονόδρομος η συστράτευση με το ταξικό κίνημα (2005-09-07 00:00:00.0)
Απαντούν αγωνιστικά στη συρρίκνωση (2000-02-18 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις φέρνουν αποτελέσματα (1997-06-14 00:00:00.0)
Ούτε το επίδομα ανεργίας δικαιούνται! (1997-05-02 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της "Διεθνούς Βιομηχανίας Ενδυμάτων" (1996-10-05 00:00:00.0)
"Βιομηχανία" κλειστών εργοστασίων (1996-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ