Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Μονόδρομος η συστράτευση με το ταξικό κίνημα

«Να στρατευτούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους», καλεί τους εργαζόμενους στα «Κλωστήρια Πρεβέζης» η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), σε χτεσινή της ανακοίνωσή.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που, με την πολιτική τους, όχι μόνο δε φράζουν, αλλά ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία. «Ο επιχειρηματίας Αργυρός επιδοτήθηκε με δισεκατομμύρια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του χαρίστηκε το εργοστάσιο της "Πειραϊκής-Πατραϊκής" Φιλιατών το οποίο και έκλεισε αφού εξάντλησε τα αποθέματα», τονίζει η ΟΕΚΙΔΕ. Αλλωστε, η πολιτική που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ «στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου θυσιάζει τη δουλιά και τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων», όπως σημειώνεται.

Σοβαρές ευθύνες, ωστόσο, βαραίνουν και τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, αφού «ανέχθηκε όλες τις επιδιώξεις της εργοδοσίας (απολύσεις - διαθεσιμότητες) προκειμένου να μην κλείσει το εργοστάσιο».

Η διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Και απαιτεί να μη γίνει καμιά απόλυση, να μην κλείσουν τα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ», ζητά πλήρη, σταθερή εργασία για όλους και καταδικάζει την ασυδοσία της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ