Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΕΝ
Πρόκριμα για τις επικείμενες εκλογές

Με τη μαζική τους παρουσία οι μηχανικοί επιβεβαίωσαν ότι η ψήφος τους θα είναι ταξική

Αποψη από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των μηχανικών. Στο βήμα ο Σ. Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ
Αποψη από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των μηχανικών. Στο βήμα ο Σ. Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ
Αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των ναυτεργατικών και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης θέλουν οι μηχανικοί την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, βάζοντας πλώρη για νέους, ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες. Τη θέλησή τους αυτή διατράνωσαν χτες το πρωί στη Γενική τους Συνέλευση για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, τόσο με τη μαζική τους παρουσία, όσο και με την εκλογή και των τριών μελών της Εφορευτικής και των αναπληρωματικών τους, από το ταξικό ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΕΔΑΣ).

Ξεχωριστή στη χτεσινή Γενική Συνέλευση ήταν και η παρουσία της νέας βάρδιας του μηχανοστασίου. Οι νέοι μηχανικοί έσπευσαν με τη συμμετοχή τους να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στην ιστορική Ενωση, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι στις επικείμενες εκλογές (ξεκινάνε σε έναν ακριβώς μήνα) για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα ψηφίσουν ταξικά, αγωνιστικά.

Στη σύντομη εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση τη σημασία που έχει στις σημερινές συνθήκες, όπου η επιθετικότητα του εφοπλιστικού και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου αγριεύει μέρα με τη μέρα, η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της Ενωσης Μηχανικών, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η αγωνιστική της δράση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν οι μηχανικοί όχι μόνο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, αλλά και να διαφυλάττουν την ΠΕΜΕΝ από τις ασταμάτητες προσπάθειες των εφοπλιστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να θέσουν την Ενωση κάτω από τον έλεγχό τους.

Σταθερά σε ταξική ρότα

«Είναι προφανές - συνέχισε - ότι αυτό που σηματοδοτήθηκε από τους μηχανικούς και τους ναυτεργάτες με την ανάδειξη ταξικών διοικήσεων στην ιστορική ΠΕΜΕΝ από το 1978, είναι ανάγκη να συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη των αγώνων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εφοπλιστική ασυδοσία, για το δικαίωμα στη δουλιά, την προστασία και απορρόφηση των ανέργων, τη βελτίωση των όρων δουλιάς και αμοιβής στα καράβια».

Ο Σ. Τσιμπόγλου ανέφερε ότι με αυτό τον μπούσουλα η αγωνιστική δράση της Ενωσης θα συνεχιστεί και κατά την περίοδο των αρχαιρεσιών με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΠΕΜΕΝ, και υπογράμμισε: «Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στη ζωή και στη δράση του σωματείου μας, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΜΕΝ».

«Η μαζική συμμετοχή των μηχανικών - σημείωσε - στις αρχαιρεσίες αποτελεί καθοριστική δύναμη για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση μας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων του κλάδου μας, για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και την ενίσχυση του συνεπούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ