Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Φτιασιδώματα κατόπιν εορτής

Μετά το θάνατο του στρατιώτη, η κυβέρνηση ενέκρινε τον εξοπλισμό του Νευροχειρουργικού Τμήματος, την ίδια ώρα που μετέθετε το μοναδικό γιατρό!

Απίστευτες αποφάσεις για τη λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου πήραν η κυβέρνηση και η Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Δυτικής Ελλάδας μετά το θάνατο - πριν λίγες μέρες - του άτυχου στρατιώτη που δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο, επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία, ώστε ο νευροχειρουργός να κάνει την απαραίτητη επέμβαση.

Ετσι ο μεν υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, ενέκρινε κατόπιν εορτής 170.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του νευροχειρουργικού τμήματος, ενώ χτες ο διοικητής της ΔΥΠΕ Στ. Πεντέας απέσπασε το μοναδικό νευροχειρουργό, Γ. Τσανή, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με το αιτιολογικό ότι την είχε ζητήσει ο ίδιος...

Μια βδομάδα πριν τη δραματική κατάληξη του στρατιώτη ο Γ. Τσανής είχε ζητήσει εγγράφως να εξοπλιστεί το τμήμα και - σε αντίθετη περίπτωση - ζητούσε να μετατεθεί σε άλλο νοσοκομείο ώστε να μη μένει ανενεργός.

Εκτός όμως από τον εξοπλισμό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού - ιδιαίτερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετσι η Διοίκηση της ΔΥΠΕ φαίνεται ότι προωθεί δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον με την απόσπαση του νευροχειρουργού. Μάλιστα, όπως λέγεται, η Διοίκηση της ΔΥΠΕ θα ζητήσει από το νευροχειρουργό - μετά την επιστροφή του από την απόσπαση - να χειρουργεί με το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος σμηνίτης Αναστάσιος Τζουρμέτης το πρωί της 30ής Αυγούστου ένιωσε δυνατό πονοκέφαλο και ζαλάδα και μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ανδραβίδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ότι ένα αγγείο έσπασε, προκαλώντας αιμορραγία και πίεση στον εγκέφαλο. Η αντιμετώπιση του ασθενούς ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης χειρουργικών εργαλείων. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και ξεψύχησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ