Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κενές 33% των οργανικών θέσεων

Τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό επιβεβαίωσε και η πρόσφατη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κ. Αλυσσανδράκη, μέλος της ΚΕ, και τον Π. Γιωτόπουλο, γραμματέα της ΝΕ, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και συζήτησαν με τη διοίκηση και άλλα στελέχη για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Στη συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Γκερλέ τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης του μόνιμου προσωπικού κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού με επιπτώσεις τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς, όσο και στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, το 35% περίπου των οργανικών θέσεων είναι κενές και δεν κινείται καμία διαδικασία πλήρωσής τους. Αντίθετα επιχειρείται να καθιερωθεί ο θεσμός της μερικής απασχόλησης και του χτυπήματος της μόνιμης εργασίας με προσλήψεις εργαζομένων διαφόρων τύπων (Stage, οχτάμηνα, τετράμηνα, δίμηνα).

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ απαίτησε ακόμα την άμεση ανάκληση της προκλητικής απόφασης που αφορά στη μη αναγνώριση εξειδίκευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη του γιατρού Α. Τασούλα, στελέχους του ΚΚΕ και πρώην βουλευτή, η οποία, πέρα των διοικητικών και υπηρεσιακών πλευρών έχει και πολιτικές διαστάσεις με την επιχειρούμενη αξιολόγηση των νοσοκομείων.

Για το ζήτημα, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση δε συμπεριλάμβανε τα στοιχεία εκείνα τα οποία υπάρχουν και αποδεικνύουν την εξειδίκευση του Α. Τασούλα και δεσμεύτηκε ότι θα κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες επανόρθωσης.

Κατά την ενημέρωση και ξενάγηση σε χώρους του νοσοκομείου διαπιστώθηκε η μακρόχρονη συσσώρευση προβλημάτων στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, καθώς η κακή κατάσταση των εξωτερικών ιατρείων και η έλλειψη μηχανοργάνωσης.

Με αφορμή και την πρόσφατη περιοδεία, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, που στα πλαίσια της ΕΕ συνεχίζει στην ίδια ρότα της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων, ικανών να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων με μόνιμο προσωπικό, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με κατώτερο μισθό τα 1.200 ευρώ, αναγνώριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, εξοπλισμό του νοσοκομείου με σύγχρονη τεχνολογική υποστήριξη κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας κόντρα στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» (2021-06-24 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ελλείψεις σε πυροσβέστες (2008-04-25 00:00:00.0)
«Να καταδικαστεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» (2006-09-05 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση στα εργαστήρια (2005-10-05 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων (2002-06-13 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο (1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ