Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εντατικοποίηση στα εργαστήρια

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Η έλλειψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, αναδείχτηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Απ. Τασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ, και τον Χ. Παπά, στα εργαστήρια βιοχημικών, αιματολογικών και μικροβιολογικών εξετάσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι τους οφείλονται ρεπό από την αρχή ακόμη της χρονιάς, τα οποία φτάνουν ακόμη και στα 50, ενώ επισήμαναν ότι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού δημιουργεί την παραπάνω κατάσταση και έχει επιπτώσεις και για τους ασθενείς, καθώς πολλές φορές παρατηρείται καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εργαζόμενοι καυτηρίασαν τη λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, η οποία οδηγεί τους ασθενείς να πληρώσουν για την υγεία τους.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν στους εργαζόμενους ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που ζητούν τη βοήθειά τους προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την Υγεία.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, γυρνώντας την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για Υγεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους και θα διευρύνει τα δικαιώματά τους, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ