Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εργαλείο για παραπέρα ανατροπές

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις πραγματικές στοχεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών για την αλλαγή του χρόνου έναρξης και λήξης του εργασιακού ωραρίου στο Δημόσιο αποκαλύπτουν τις κυβερνητικές προθέσεις για γενικότερες ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη Δημόσια Διοίκηση πιο αποτελεσματική για την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, πιο συμβατή με την Ευρωένωση και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του κεφαλαίου. Ετσι, όμως η Δημόσια Διοίκηση θα γίνει πιο εχθρική για τους εντός και εκτός αυτής εργαζόμενους και πιο φιλική για το κεφάλαιο. Τεράστιες ευθύνες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχουν και οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ) στην ΑΔΕΔΥ και στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, γιατί αποδέχτηκαν τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ευρωένωσης και στη συνέχεια αφοπλίζουν με τη στάση τους το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, με τη λογική του συμβιβασμού και της συναίνεσης.

Το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τονίζει ότι στρατηγική όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι το ωράριο εργασίας στον ιδιωτικό τομέα να ακολουθεί τις ορέξεις των εργοδοτών και το ίδιο σχεδιάζουν και στο δημόσιο. Η πρέπουσα απάντηση - τονίζει το ΠΑΜΕ - στην κυβέρνηση, σε όλους ευρωενωσιακούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εταίρους μπορεί και πρέπει να δοθεί μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα πρώτο βήμα μπορεί να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ