Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Αγώνας κόντρα στις απολύσεις

Περιοδεία χτες στην «ΕΛΚΟ»

Την ανάγκη του συντονισμένου αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, που το τελευταίο διάστημα οδήγησε σε δεκάδες απολύσεις στον κλάδο του μετάλλου, επισήμαναν στους εργαζόμενους της «ΕΛΚΟ ΒΑΓΙΩΝΗΣ» μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», που χτες το πρωί έκαναν εξόρμηση στο εργοστάσιο.

Μόλις προχτές, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ενημερώθηκαν για την απόλυση 8 ακόμα συναδέλφων τους, οι οποίοι προστίθενται στους 50 που η εργοδοσία είχε ήδη πετάξει στο δρόμο από τον περασμένο Φλεβάρη. Ετσι η «ΕΛΚΟ» έρχεται να ενισχύσει το «κύμα» απολύσεων, μετά το «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», τα «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ», τις δεκάδες ακόμα επιχειρήσεις του κλάδου ή άλλων κλάδων.

Τα γεγονότα πολλαπλασιάζουν την ανησυχία των εργαζομένων της «ΕΛΚΟ», που αισθάνονται την απειλή της ανεργίας ακόμα πιο έντονη. Η «σιγή ιχθύος» που διατηρεί η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου εκθέτει τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο στην εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά τις πρόσφατες απολύσεις, το σωματείο δεν έχει αντιδράσει καθόλου.

Στον αντίποδα, τα μέλη του συνδικάτου κάλεσαν τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους, όχι μόνο για να μη γίνουν νέες απολύσεις, αλλά και για να επαναπροσληφθούν όσοι συνάδελφοι έχασαν τη δουλιά τους. Σημειώνοντας ότι στον αγώνα τους θα είναι σταθερά στο πλευρό τους το συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ