Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΙΑΘΟΣ
Τριτοκοσμική εικόνα στο Κέντρο Υγείας

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου βρίσκεται πολύ πίσω από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των κατοίκων - ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, που ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται - τόσο στην κτιριακή του υποδομή, όσο και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, σε Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Απαιτείται, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αύξηση των θέσεων των αγροτικών γιατρών, των γιατρών ειδικότητας, γενικής ιατρικής, καθώς και του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου με μόνιμη κάλυψη επί 24ώρου βάσεως. Επίσης, συνεχίζουν, χρειάζεται διπλασιασμός των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς σήμερα από τις τρεις θέσεις είναι καλυμμένη μόνον η μία.

Στο κτίριο είναι απαραίτητη και η άμεση αντικατάσταση των παλιών και σάπιων ξύλινων κουφωμάτων, καθώς το νοσοκομείο παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. «Αμεση λύση απαιτείται και στο πρόβλημα των επειγόντων διακομιδών ασθενών προς το νοσοκομείο Βόλου, τόσο για την άμεση και γρήγορη διακομιδή, όσο και στις απορρέουσες υποχρεώσεις προς το συνοδό γιατρό, καθώς στη διάρκεια της απουσίας του γιατρού δημιουργείται και δυσλειτουργία για το Κέντρο Υγείας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ