Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα «πτυχία» της συναίνεσης σε ... πρώτη έκδοση

Δυναμική και ευρηματική παρέμβαση από τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ έξω από το χώρο των εγκαινίων

Ντυμένοι με τα ρούχα των συνδικαλιστών της συναίνεσης, οι φοιτητές μοίρασαν «πτυχία» στη φιέστα των εγκαινίων
Ντυμένοι με τα ρούχα των συνδικαλιστών της συναίνεσης, οι φοιτητές μοίρασαν «πτυχία» στη φιέστα των εγκαινίων
Την υποδοχή που τους άρμοζε επιφύλαξαν στους εργατοπατέρες και τους πολιτικούς προϊστάμενους τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται» οι φοιτητές έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού «Πανεπιστημίου» που θα εκπαιδεύει συνδικαλιστές στα μέτρα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, με ευρηματικότητα και χιούμορ, είχαν «ντυθεί» με ημίψηλα και ως άλλοι Πολυζωγόπουλοι, Καλύβηδες και Πουπάκηδες μοίραζαν ...απλόχερα «πτυχία»! Πτυχία σαν αυτά που θα δίνει η Ακαδημία της ΓΣΕΕ, στις «Μεθόδους πειθούς ανέργων ότι φταίνε για την ανεργία» και στην «Αντιμετώπιση απεργών εργατών».

Την ώρα που οι εργατοπατέρες και τα κόμματα του κεφαλαίου έπλεκαν το εγκώμιο της Παιδείας και κόπτονταν να πείσουν ότι συμβάλλουν στην ανάταση της εκπαίδευσης, οι φοιτητές, που βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των σπουδών και τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους, αποδείκνυαν ότι οι ...«δεκάρικοί» τους δεν ακουμπούν καν τα προβλήματά της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Βροντοφώναξαν ότι «Στους εργατοπατέρες φτιάχνουν ΑΕΙ, να στέλνουν τους εργάτες στην υποταγή», αντιπαραθέτοντας τον κοινό αγώνα. «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» τόνισαν και ξεκαθάρισαν ότι τάσσονται στο πλευρό του εργατικού κινήματος, διεκδικώντας, ως αυριανοί εργαζόμενοι οι ίδιοι, το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ