Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Ούτε βήμα πίσω!

Ελπιδοφόρα μηνύματα αλληλεγγύης από τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης και τους φοιτητές, που συμμετέχουν έμπρακτα και πολύμορφα στον αγώνα τους

Στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ», ενώ η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και οι αυριανοί εργαζόμενοι ενώνουν τη φωνή τους στο δίκαιο αγώνα
Στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ», ενώ η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και οι αυριανοί εργαζόμενοι ενώνουν τη φωνή τους στο δίκαιο αγώνα
Μαζική ήταν και χτες η παρουσία των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» έξω από το εργοστάσιο, καθώς συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας με αποφασιστικότητα και για έκτη κατά σειρά βδομάδα. Ο προσανατολισμός που αποκτά ο πολυήμερος αγώνας των εργαζομένων, μέσα από τη συσπείρωση στις γραμμές του συνδικάτου και την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών πάλης, αποτυπώνεται στους όρους με τους οποίους δίνουν τη μάχη. Απαντώντας έτσι στους μηχανισμούς που επιστρατεύει η εργοδοσία για να τις τρομοκρατήσει και να τις διασπάσει, αλλά και στην κυβέρνηση, που αποδεικνύεται άξιος εγγυητής της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Χτες, άρχισε να καταβάλλεται στις εργαζόμενες το επίδομα του ΟΑΕΔ, μετά από τις επίμονες αγωνιστικές πιέσεις των εργατριών, του κλαδικού συνδικάτου και της Ομοσπονδίας. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζονται οι προσπάθειες από κοινού με εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία, στις τράπεζες, στους δήμους, για την εξασφάλιση βασικών φαρμάκων, για να «παγώσει» η αποπληρωμή δανείων σε ιδιωτικές τράπεζες και η πληρωμή των τροφείων σε δημοτικούς σταθμούς. Ολη αυτή η προσπάθεια αντανακλά το αγωνιστικό πείσμα με το οποίοι οι εργάτριες προσπαθούν να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους, αντιπαλεύοντας την απογοήτευση και τα αδιέξοδα με κάθε δυνατό τρόπο. Αντλώντας νέα δύναμη από κάθε κατοχυρωμένο δικαίωμα, αλλά και ό,τι μπορούν να αποφέρουν οι συντονισμένες προσπάθειες με άλλους εργαζόμενους.

Πολύτιμο «όπλο» η αλληλεγγύη που δυναμώνει

Αγωνιστικό μήνυμα μετέφερε χτες το πρωί στις εργαζόμενες ο Απ. Στόϊκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΗΛΙΟΦΙΝ», από τη Θεσσαλονίκη, με αντίστοιχη εμπειρία. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι απ' τον Αύγουστο και αντιμέτωποι με την ανεργία. Τη συμπαράστασή τους διαμήνυσαν και οι εργαζόμενες στην «ΠΕΤΙΤ», θυγατρική εταιρία της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προσέφεραν 500 ευρώ.

Αύριο στις 8.30 π.μ., η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει στις εργάτριες το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Τα όπλα της κυρα-Καράρ», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η παρουσία της νεολαίας στο πλευρό των εργατριών. Οχι μόνο για το δίκαιο αγώνα τους αλλά και για τα ελπιδοφόρα διδάγματα που κυοφορεί για την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού και Χημικού προχωρούν αύριο, Πέμπτη, 6/10, σε εκδήλωση για τη «Στήριξη στον αγώνα των εργατριών της ΣΕΞ ΦΟΡΜ», με παράλληλη αποχή από τα μαθήματα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει οικονομική εξόρμηση με ειδικό κουπόνι, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε εκπρόσωπο των εργατριών που θα συμμετάσχει στην κουβέντα.

Επίσης, μεθαύριο, Παρασκευή, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) οργανώνει πάρτι με στόχο επίσης την οικονομική ενίσχυση των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ».

  • Καμία ουσιαστική δέσμευση για την κατοχύρωση των εργατών της «ΗΛΙΟΦΙΝ» δεν έδωσε η εργοδοσία σε χτεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Απασχόλησης. Η ηγεσία του υπουργείου αναλώθηκε σε συζητήσεις για το πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη των εργοδοτών σε ιδιωτικές τράπεζες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ