Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΥΛΗΣ» - ΛΑΜΙΑ
Και επίσημα στην ανεργία

Δεν «το βάζουν κάτω» οι εργάτες και οργανώνουν κινητοποιήσεις

Και τυπικά στην ανεργία βρίσκονται πλέον οι 200 εργαζόμενοι της βιομηχανίας «ΣΟΥΛΗΣ» (175 στο εργοστάσιο της Λαμίας, 23 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη), μετά τη δικαστική απόφαση που κάνει δεκτή την προσφυγή της εργοδοσίας, για την υπαγωγή της επιχείρησης σε καθεστώς πτώχευσης. Την προηγούμενη Παρασκευή, 30 Σεπτέμβρη, ο προσωρινός σύνδικος πτώχευσης μοίρασε τις καταγγελίες συμβάσεων.

Οπως όλο αυτό το διάστημα το σωματείο και οι εργαζόμενοι δεν κάθισαν με «σταυρωμένα χέρια», έτσι και τώρα, που «επισημοποιήθηκε» η ανεργία τους, είναι αποφασισμένοι να βάλουν κάθε «κατεργάρη» στον πάγκο του. Και αυτοί δεν είναι λίγοι. Ξεκινώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ και τη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ, που προσφέρουν «γην και ύδωρ» στους πλουτοκράτες, εμπαίζοντας και κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους. Θα καταδικάσουν και τη συναινετική στάση της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών του δικομματισμού και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, που «δεν κούνησε το δαχτυλάκι της» όλο αυτό το διάστημα.

Προχτές, σε μια πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση, τα πράγματα ειπώθηκαν με τ' όνομά τους. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή κι ενότητα - συσπείρωση γύρω από το σωματείο τους. Αυτή την ανάγκη τόνισε στην ομιλία του και ο Α. Αλεξόπουλος, πρόεδρος του σωματείου, επισημαίνοντας, ακόμα, την ανάγκη της αγωνιστικής δράσης και του συντονισμένου αγώνα ενάντια στην πολιτική που πλήττει την τάξη τους, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, καταστρέφει την παραγωγική δύναμη που λέγεται εργάτης. Μαζί τους, όπως και σε κάθε προηγούμενο βήμα τους, συνεπείς και αταλάντευτα στο πλευρό τους είναι οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ