Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απαιτητικός προγραμματισμός δράσης

Βασικός στόχος των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ, είναι οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, να συσπειρωθούν στον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αποδυναμώσουν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Να μεγαλώσει η δύναμη της εργατικής τάξης, να ενισχυθεί σε κάθε κλάδο το ΠΑΜΕ και, μαζί με τους μετανάστες, όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν ώστε να μη νομιμοποιηθεί κανένα αντεργατικό μέτρο.

Αυτό επισημάνθηκε στη σύσκεψη που έγινε προχτές το βράδυ με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών και των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, που έχουν συγκροτηθεί σε κλάδους εργαζομένων του Πειραιά.

«Η αντιλαϊκή πολιτική αυξάνει τα προβλήματα των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. «Πολιτική που καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, που η ανεργία καλπάζει, ο κόσμος είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες, τα εργοστάσια κλείνουν. Στην Παιδεία εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί, η μόρφωση υποβαθμίζεται και αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας καλπάζει και οι ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού είναι στην ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε.

Αφού αναφέρθηκε στην απελευθέρωση του ωραρίου με τις τεράστιες συνέπειες για τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους, το χτύπημα του 8ώρου και των εργασιακών σχέσεων, τόνισε πως «αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ βάζει πλάτες και ο ΣΥΝ».

Εκπρόσωποι των Γραμματειών κάθε κλάδου αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλιάς και σημείωσαν την ανάγκη να πρωτοστατήσει το ΠΑΜΕ στη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στα σωματεία και στη ΓΣΕΕ.

Το επόμενο διάστημα είναι περίοδος έντονης δράσης, ώστε να δοθεί με τους καλύτερους όρους η μάχη για την επιτυχία των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα ακόμα επεισόδιο στην κατρακύλα των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ (2019-01-15 00:00:00.0)
Μόνιμη η επαφή με τους εργάτες του Λιμανιού (2006-12-21 00:00:00.0)
Απαιτητικά για την οργάνωση της αντεπίθεσης (2005-06-22 00:00:00.0)
Στην αφετηρία νέων αγώνων (2005-01-13 00:00:00.0)
Και με τον «αγροφύλαξ» και με τον «χωροφύλαξ»... (2004-05-22 00:00:00.0)
Ορόσημο ενωμένης πάλης (2000-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ