Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ «ΔΙΕΘΝΕΣ»
Απλήρωτοι και σε άθλιες συνθήκες

Δυόμισι μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι δεκάδες εργαζόμενοι στο Κέτερινγκ «ΔΙΕΘΝΕΣ» που εδρεύει στη Μεταμόρφωση. Χτες το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας βρέθηκε στην επιχείρηση και απαίτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, προειδοποιώντας τη διεύθυνση με άμεσες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, κατά τη συζήτηση των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκε ότι εκτός από τη μη καταβολή δεδουλευμένων, η εντατικοποίηση της εργασίας με 12ωρα και δουλιά στις αργίες, είναι μόνιμο καθεστώς.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η διεύθυνση δεν έχει καταβάλει ακόμα στους εργαζόμενους το ολυμπιακό επίδομα, παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπως καταγγέλλει το συνδικάτο, έντονη είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, καθώς η επιχείρηση απειλεί με απόλυση όποιον εργαζόμενο δεν αποδέχεται τους όρους της, εξαναγκάζοντάς τους έτσι να εκτελούν κάθε εργασία πέρα από την ειδικότητά τους.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου, η συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ διαθέτει πιστοποίηση «haccp» (υγιεινής τροφίμων) και απαγορεύεται ρητώς στους εργαζόμενους παρασκευής και διακίνησης τροφίμων, να έρχονται σε επαφή με τα απορρίμματα, τους εξαναγκάζει να κάνουν και την καθαριότητα και το κουβάλημα των απορριμμάτων, αποφεύγοντας έτσι να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας.

Το συνδικάτο καταδικάζει τις απαράδεκτες μεθόδους της επιχείρησης. Ζητά να καταβληθούν εδώ και τώρα οι μισθοί, το επίδομα αδείας και το ολυμπιακό επίδομα καθώς και να τηρηθούν οι νόμοι για την υγιεινή τροφίμων και ασφαλείας.

«Η τρομοκρατία και ο εξαναγκασμός δε θα περάσουν. Θα επιβάλουμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας», καταλήγει το συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ