Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Δώρο στους ιδιώτες

Στον «αέρα» οι 80 εργαζόμενοι

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στις Φοιτητικές Λέσχες Ξάνθης και Κομοτηνής του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, μετά την απόφαση του Ιδρύματος να παραδώσει τη λειτουργία της σίτισης σε εργολάβο - ιδιώτη. Οπως τονίζει ο σύλλογος των εργαζομένων, μετά από συνεχή παρουσία 30 και πλέον χρόνων στο χώρο των φοιτητικών εστιατορίων Κομοτηνής και Ξάνθης, πληροφορήθηκαν ότι θα πρέπει να σταματήσουν να μαγειρεύουν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Οι 80 περίπου εργαζόμενοι του ΕΙΝ πραγματοποίησαν το πρωί στην Κομοτηνή συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας από τις Λέσχες στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου Θράκης. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Π. Ταξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική ξεπουλήματος στους ιδιώτες οργανισμών δημόσιου χαρακτήρα, που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε τη συμπαράσταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον αγώνα για να μην περάσει και αυτή η ιδιωτικοποίηση.

Στο ψήφισμά τους που επέδωσαν στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, οι εργαζόμενοι ζητούν να ακυρωθεί και να μη διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου για τη λειτουργία των εστιατορίων Κομοτηνής - Ξάνθης και να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτά όπως και σήμερα. Την ευθύνη δηλαδή λειτουργίας να την έχει το ΕΙΝ.

Σημειώνεται ότι ο διεθνής δημόσιος διαγωνισμός που προκήρυξε το ΔΠΘ στις 22/7/05 θα διενεργηθεί στις 16 Σεπτέμβρη. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2005-2006 τα εστιατόρια των φοιτητικών εστιών Κομοτηνής και Ξάνθης λειτουργούν από 1 Σεπτέμβρη έως 30 Νοέμβρη, μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τους αρμόδιους των δύο φορέων ΔΠΘ και ΕΙΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ