Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ATMEL» - ΠΑΤΡΑ
Αρχισαν τα ... όργανα των απολύσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από το ΠΑΜΕ

Την άμεση επαναπρόσληψη των οχτώ εργαζομένων που απολύθηκαν από την αμερικανική πολυεθνική ΑΤΜΕL στην Πάτρα (εταιρία που παράγει ηλεκτρονικό εξοπλισμό και απασχολεί 120 εργαζόμενους) απαίτησαν αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία από το κλαδικό σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών, σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Σε συζήτηση που ακολούθησε με τη Διεύθυνση της εταιρίας, η τελευταία όχι μόνον αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις επικαλούμενη την «ένταση του ανταγωνισμού», αλλά ενημέρωσε, παράλληλα, πως οι απολύσεις είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν μέχρι και στο 20% του προσωπικού, μετά την απόφαση της πολυεθνικής για μείωση του προσωπικού σε όλα τα υποκαταστήματά της. Η εν λόγω πολυεθνική εταιρία έχει ανάλογα κέντρα σχεδίασης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε τουλάχιστον δέκα χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κίνα, Σουηδία, Ιαπωνία, Νορβηγία).

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών «Η Ενότητα» σημειώνει πως «στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και με γνώμονα τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους, η εταιρία δε διστάζει να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους που χρόνια τώρα δούλευαν παράγοντας τεράστια υπεραξία».

Καλεί τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να μη σκύψουν το κεφάλι και να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα από την πολιτική, που ακολουθούν, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, που, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, εξασφαλίζουν περισσότερα υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και απολύσεις και μισθούς πείνας στους εργαζόμενους.

Καταλήγοντας το σωματείο τονίζει: «Ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον ενιαίο αποφασισμένο αγώνα μας για το δίκιο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλιά και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει. Κι αν η κυβερνητική πολιτική και η ΕΕ τους στρώνουν το δρόμο που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, εμείς να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αλλωστε, δε μας αφήνουν άλλο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ