Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Και με τον «αγροφύλαξ» και με τον «χωροφύλαξ»...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ για τη στάση του προέδρου του τοπικού Εργατικού Κέντρου στη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Στις ευθύνες που φέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (ΕΚΚ), Στ. Γούλας, ως αντιπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, για την επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, η οποία οδήγησε στην υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δυο επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της στον τοπικό Τύπο, η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση, αφού σημειώνονται τα όσα ζημιογόνα για τους εργαζόμενους περιλαμβάνονται σ' αυτή τη σύμβαση, τονίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΚΚ «πετάει στα παλιά του τα παπούτσια κι αυτός, όπως η ΓΣΕΕ, την εκφρασμένη θέληση της εργατικής τάξης, με την καθολική της συμμετοχή στην απεργία της 31ης Μάρτη, για αυξήσεις στους μισθούς που ν' ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας». Και συνεχίζει: «Γι' αυτό και δεν είδαμε καμιά αντίδραση στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τα παχιά λόγια του κ. προέδρου προς τους εργαζόμενους της Καρδίτσας για 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, πήγαν περίπατο στα σαλόνια της εξουσίας! Εγιναν φαρδιά πλατιά στήριξη στα ξεροκόμματα που μας πετάνε οι βιομήχανοι. Η καρέκλα στη ΓΣΕΕ φαίνεται αδυνατίζει τη μνήμη».

Προσπάθεια απάντησης

Ν' απαντήσει στην ανακοίνωση της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ επιχείρησε ο Στ. Γούλας, υποστηρίζοντας - χωρίς, όμως, να πείθει - ότι διαφωνεί με το περιεχόμενο της σύμβασης που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με τέτοιες αυξήσεις που δίνονται στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα». Μάλιστα, προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση και να «θολώσει τα νερά», σημειώνει: «Αν ήταν όλοι οι συνδικαλιστές σαν τον πρόεδρο του ΕΚΚ να συνδιαλέγεται τόσο εύκολα με τους βιομηχάνους, όπως γράφετε στην ανακοίνωση, τότε ψαχτείτε στο χώρο σας γιατί κάτι δεν πάει καλά»(!;).

Και ανταπάντηση

Στην ανταπάντησή της η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι ο Στ. Γούλας, που τώρα εμφανίζεται κατά της σύμβασης, «δεν είπε κουβέντα όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων ΓΣΕΕ - ΣΕΒ» και «δεν είδαμε καμία αντίδραση ακόμα και εκ των υστέρων, μετά την υπογραφή της σύμβασης». Κι αφού σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΕΚΚ συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ κι εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΓΣΕΕ, γνωρίζοντας καλά της θέσεις και την πρακτική αυτής της συνδικαλιστικής οργάνωσης, υπογραμμίζει: «Δεν μπορείς να λες από τη μια ότι παλεύεις για τα προβλήματα των εργαζομένων και από την άλλη να στηρίζεις αυτούς που τα δημιουργούν».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρεται και σε «έργα και ημέρες» του Στ. Γούλα σε τοπικό επίπεδο, σημειώνοντας ως χτυπητά παραδείγματα το γεγονός ότι, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου καθαριστριών Καρδίτσας ο αριθμός των ψηφισάντων ξεπερνάει κατά πολύ το άθροισμα των ψηφισάντων στους άλλους 3 νομούς της Θεσσαλίας (!), καθώς, επίσης, τη δημιουργία ξεχωριστού σωματείου στους εργαζόμενους του πρώην Αντωνόπουλου, τη στιγμή που υπάρχει αντίστοιχο κλαδικό σωματείο που ανήκει στη δύναμη του ΕΚΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ