Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Απεργούν για έκτη ημέρα

Για έκτη συνεχή μέρα απεργούν σήμερα οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Αττικής, παρά την αδιαλλαξία των εργοδοτών, οι οποίοι αρνούνται να συζητήσουν τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα και προκαλούν σέρνοντάς τους στα δικαστήρια για δεύτερη φορά. Οι οδηγοί έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με συμμετοχή που φτάνει το 90%.

Ηδη, έχουν αντιμετωπίσει μια πρώτη προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους, με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι δύο Ομοσπονδίες των εργοδοτών (επιχειρήσεων τουρισμού και ιδιοκτητών πούλμαν), ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη η απεργία, γιατί θα βλάψει την... Ολυμπιάδα. Το δικαστήριο, όμως, έκρινε νόμιμη την απεργία και οι εργοδότες επανήλθαν χτες καταθέτοντας νέα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν τη Δευτέρα.

Παρά την εργοδοτική τρομοκρατία, οι οδηγοί των λεωφορείων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους απαιτώντας: Να σταματήσουν να βρίσκονται 18 και 20 ώρες πάνω στο τιμόνι (αντί για 8 ώρες που προβλέπεται), 5ήμερη εργασία και ρεπό, εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, αύξηση των εποχικών συμβάσεων σε 10 μήνες από 7 που είναι και κατοχύρωση του επαγγέλματος, με την απαγόρευση εργασίας στο χώρο, από παράνομους αλλοδαπούς με κοινοτικά διπλώματα, οδηγούς των ΔΕΚΟ κλπ.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Σωτήρης Κρήτας, μέλος της διοίκησης του σωματείου τόνισε ότι οι οδηγοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που έχει επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και των επιβατών και μάλιστα με πενιχρούς μισθούς. Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα βρει μπροστά της τον ενωμένο και αποφασισμένο αγώνα όλων των οδηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ