Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάλι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι δυο μήνες, για δεύτερη φορά μέσα στο 2004 - γεγονός που συμβαίνει κατ' εξακολούθηση εδώ και εφτά χρόνια - παραμένουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Επικοινωνία». Το χρέος του Κέντρου προς το ΙΚΑ διογκώνεται επικίνδυνα, σχολικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βγήκε σε κατάσχεση και με δυσκολία καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εξυπηρετούμενους μαθητές και τους εργαζμένους του.

Τα προβλήματα αυτά φέρνει ξανά στη δημοσιότητα το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή του Κέντρου με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Απασχόλησης και Οικονομικών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το σωματείο υπογραμμίζει ότι το μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρεται στην επιστολή ότι για το 2004 η μισθοδοσία των εργαζομένων αναλογεί σε ποσό ύψους 693.700 ευρώ εκ των οποίων η «Επικοινωνία» έχει λάβει μόνο 35.000 ευρώ. «Κατά πόσο δύναται λοιπόν με το ποσό των 35.000 ευρώ το Κέντρο μας να ανταπεξέλθει τόσο στις ανάγκες κάλυψης της μισθοδοσίας των εργαζομένων, όσο και στις καθημερινές λειτουργικές του ανάγκες; Πώς είναι δυνατόν η χώρα που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, να μην είναι σε θέση να βγάλει από τα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης την "Επικοινωνία";», τονίζει το σωματείο.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολιτικής υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση οδηγώντας στο μαρασμό Κέντρα με πολυετή εμπειρία στην ειδική αγωγή και ενώ οι ελλείψεις σε αντίστοιχες δομές στην Ελλάδα είναι δραματικές.

Ετσι, το σωματείο ζητάει από την κυβέρνηση και τους διαχειριστές της «Επικοινωνίας» να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί δίνοντας άμεση λύση για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Κέντρου, βάσει και των σχετικών προτάσεων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ