Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Καταψηφίστε τη λογική του ευρωμονόδρομου

Στις μεθαυριανές εκλογές της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας

Να πουν βροντερό «όχι» στις παρατάξεις των κομμάτων που εκφράζουν τη λογική του ευρωμονόδρομου και της υποταγής, στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), καλεί τους συνέδρους η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αερομεταφορών» (ΕΣΚ).

Οι εκλογές στην ΟΣΠΑ, που έχουν οριστεί για το διήμερο 24 - 25 Μάη 2004, διενεργούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική περίοδο τόσο για την πορεία των νεοσύστατων «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) όσο και για το μέλλον των εργαζομένων στην εταιρία. Κι αυτό, γιατί στο κέντρο της πολιτικής και της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είναι οι ευρύτατες ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΟΑ, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας και η κατεδάφιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Η ΕΣΚ στην Προγραμματική της Διακήρυξη επισημαίνει ότι στην 3ετία που πέρασε από τις προηγούμενες εκλογές στην Ομοσπονδία, μια σειρά δραστηριότητες του Ομίλου έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών, ενώ και για τους εργαζόμενους οι συνέπειες είναι οδυνηρές, με κατάργηση των ΣΣΕ, εργοδοτική αυθαιρεσία, δανεισμό εργαζομένων κλπ. Κι όλα αυτά, τονίζει η ΕΣΚ, με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΟΣΠΑ, η οποία αφού απεμπόλησε και τυπικά τη θέση για ενιαία και δημόσια ΟΑ, κινήθηκε στη λογική «του περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής».

«Σ' αυτές τις εκλογές χρειάζεται να ενισχυθεί η ΕΣΚ γιατί είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπερασπιστεί με συνέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων», υπογραμμίζει στην Προγραμματική της Διακήρυξη η παράταξη και καταλήγει: «Σε αυτές τις εκλογές δε βγάζουμε κυβέρνηση, αλλά συνδικαλιστική ηγεσία και όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε συνδικάτο που να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους ή χειροκροτητή της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ