Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
Επίσχεση για απλήρωτα δεδουλευμένα

Την επίσχεση εργασίας για δεύτερη συνεχή μέρα συνέχισαν χτες οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχανών του Νομού Ηρακλείου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Το καθεστώς της μη καταβολής των δεδουλευμένων και η λογική να ζουν με έναντι 50 έως 100 ευρώ το μήνα, στην καλύτερη περίπτωση, εφαρμόζεται για πολύ καιρό. Οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης και, όπως λένε, είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το μεσημέρι η Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, μετά από πίεση των εργαζομένων, βρέθηκαν στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, όπου τελικά δόθηκαν υποσχέσεις για εξόφληση των εργαζομένων μέχρι τις 4 του Ιούνη, αλλιώς θα ασκηθούν ποινικά μέτρα εναντίον του Συνεταιρισμού.

«Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε έτσι, δουλεύουμε και θέλουμε τα λεφτά μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας. Αυτό το χάλι θα πρέπει να σταματήσει και θα το σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι με τους αγώνες μας και την απόφασή μας να το φτάσουμε μέχρι τέλους», δηλώνει η Δέσποινα Αυγουλά, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, που εργάζεται χρόνια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχανών. Οι λογαριασμοί, τα δάνεια και τα γραμμάτια τρέχουν και οι μισθοί μας δε φτάνουν ποτέ στα χέρια μας, συμπληρώνει. Καταλήγοντας υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα που τις στηρίζουν και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο μέσα στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα, να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ